1. istanbul'da(bilmiyorum başka şehirlerde de mevcut mu ) son zamanlarda taksilerin arka camlarında uber'i protesto etmek için falanca zaman şurada buluşuyoruz yazıları görüyorum .
    emek hırsızı über. feto'cu über vs. gibi yorumlarda mevcut.

    şimdi bir kaç konuya açıklık getirelim. über nedir ?
    über , online çalışan, genellikle büyük araçlar ile (vito vs. gibi) telefon uygulamasından çağırıp kullandığınız ve kredi kartı dahil bir kaç şekilde ödeme yapabildiğiniz bir uygulama. avrupa'da çok yoğun olarak kullanılan , bir süredir türkiye'de de gördüğüm , bir defa da kullanmışlığım ( beşiktaş stadındaki patlamakta taksi bulamazken bir über bulup kurtulmuştuk.) vardır.

    şimdi birazda taksilerle ilgili bilgi vereyim.
    istanbul'da milyonlarca belkide taksi ve taksici var. geneli 12 ve ya 24 saat çalışmaktadır.
    genel olarak taksinin sahibi değil sadece çalışanıdır bu kişiler.
    para kazanmak için her türlü yola başvururlar. takside müşteri varken müşteri almak , yılbaşı gibi özel günlerde, aynı yere giden birkaç müşteri bulup , taksimetrenin tuttuğu rakamı her binen kişiden ayrı ayrı alan, kısa mesafe diye gecenin bir yarısı insanları sokakta bırakan kişilerdir. kaldı ki, devletin düzenlemeleri ile artık kısa mesafe bile gitseniz 10 tl ücret ödemek zorundasınız. yani 6 liralık bir yere bile gitseniz 10 tl ödemek zorundasınız. diğer yandan başka bir örnek , atatürk havalimanındaki terör saldırısından sonra , insanları oradan uzaklaştırmak için 100$ 200$ gibi faiş fiyatlar isteyerek , insanların can sağlığından ise kendi ceplerini düşünen insanlardır.

    bu insanlar kim oluyorlar da (istisnaları tenzih ediyorum) über gibi profesyonelce iş yapmaya çalışan bir uygulamayı protesto edebiliyorlar . aslında ülkenin durumunu çok açık bir şekilde gösteren bir durum bence bu .
    hükümetin yaptığı politikalar artık vatandaşlarında içine işledi. kendilerine rakip çıktığı an fetö cü demek emek hırsızı demekten kendilerini alıkoyamıyorlar.

    öncelikle taksiler,taksileri kullanan kişiler ve sahipleri denetlensin. biz arabasına bindiğimiz insanlardan bizi soyarlar mı , tecavüz ederler mi , yolu uzatıp bize daha fazla para ödetirler mi diye düşünmeyelim .

mesaj gönder