1. insanlık evrim geçirmeye devam ederek sürekli değişen çevresel yaşam ortamına uyum sağlayacak ve varlığına devam edecektir. bunu eski insanların besin olarak kullandıkları yemeklerin sindirilmesinde görev alan apandisin şu an vücudumuzda gereksiz organ olarak bulunmasından veya yine geçmiş zamanlarda önemli yere sahip olan ancak şu an gereksiz olan 20'lik dişlerden anlayabiliriz. insanlar evrim geçirmeye devam edecek ve hatta ölümsüz olacaklardır.

    ulaşım en hızlı şekilde sağlanacak yani gereksiz ulaşım araçları tarih olacak insanlık gitmek istediği yere uçarak ardından da ışınlanarak gidecektir.

    dünyaya ait sorunlar bitecek. bunlardan ilki nüfus... şu an 7 milyar olan insan nüfusu savaşlar ve bilinçli olarak yayılacak salgın hastalıklar sayesinde hesabını yapamayacağım kadar düşecek ve dengeye girecektir. ardından enerji ihtiyacını ele alırsak sınırsız enerji sağlayabilecek yapay enerji kaynakları üretilecektir. böylece enerji sınırsız olacak ve bir sorun olmaktan çıkacaktır. bir sonraki sorun yiyecek sıkıntısı, tarım öyle bir gelişecek ki ne çiftçiye ihtiyaç kalacak ne aşçıya her şey robotlar sayesinde hazır olacak belki eski tatlar olmayacak ancak insanlığın yemek ihtiyacı da ortadan kalmış olacaktır.

    uzay çağı başlayacak ki halihazırda başladı da diyebiliriz. gelişecek, uzayda yaşam başlayacak. bilim insanlarının mars'da yaşam olduğu konusunda bu kadar ısrarcı olmaları boşuna değil orada yoksa milyarlarca gezegen var illaki birinde yaşam bulunacak ve oraya gidilip dünyevi sistemler kurulacak. belkide farklı gezegenlerde farklı akıllı yaşam formlarıyla karşılaşılacak belki inanılmaz dostluklar kurulup bilimde çağ atlanacak belkide uzay savaşları çıkıp star wars gerçek kılınacak...

    bunların hepsini görebilmek için bile ölümsüz olup kenarda köşede oturup sakince izleyebilmeyi diliyorum bazen. ne diyor bu manyak da diyebilirsiniz bana ancak orta çağlarda da "eğer insanlar uçabilecek olsa kanatlarda doğarlardı" deniyordu şu an ise dünyanın bir diğer ucuna saatler içinde gidip gelebiliyoruz.

    "eğer tanrı varsa bize, bunları hayal edebilecek beyinler vererek bizi kutsamıştır. hayal edilebilen her şey sonunda yapılabilir. aksini düşünen ise bir aptaldır."

mesaj gönder