• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.17)
mother - darren aronofsky
film, sakin ve sıradan bir hayat süren bir çift çevresinde gelişiyor. herkesin yan komşusu olabilecek olan sıradan çiftin hayatı, evlerine gelen istenmeyen misafirden sonra altüst olur. çiftin ilişkisini sınayacak olan bu misafir evin tüm huzurunu bozacaktır... misafirin eşinin de aralarına katılmasıyla birlikte işler beklenmeyen bir yön alacak ve gizlenen amaçların ne olduğu sorgulanmaya başlanacaktır... darren aronofsky'nin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı filmin başrollerinde jennifer lawrence ve javier bardem yer alıyor.
  1. filmden çıktım ve şu mindfucked halimle yorum yapmak istiyorum. dümdüz yazıcam baştan sona spoilerlı olacak istemeyen okumasın!!!

    filmin namını bayağı önceden duydum zaten izleme listeme almıştım. hatta nete düşmüş halini görüp izlemeye bile teşebbüs ettim de jennifer ve havierciğimin ispanyolca konuşmasından hoşlanmadığım için izlemedim bugün de yetişebildiğim tek seansta bu film olunca izlemem lazım artık diye gittim. gitmez olaydım.

    filmin başlarında jennifer, jaiver sonra ooo ed baba mişel abla görünüyo bomba bi film kesin derken boka sardı resmen. ne oluyo ne bitiyo ne zaman gelişecek neye bağlanacak bu olaylar diye diye filmin ilk yarısı başta olmak üzere film boyunca kendimi sıkmaktan gına geldi. daraldım, bunaldım, yerimde dört döndüm. o jennifer ne çekti guzum film boyunca gözünün yaşı dinmedi aah aah.

    önce kadın-erkek, aşk ilişkisi, kişisel hırslar derken olay ikinci yarı ile birlikte bambaşka yerlere gitti. anne oğul- baba oğul ki bu durumda babamız tanrı, annemiz de ışık herhalde ya da günahsız bişi işte bilemiyorum, lanetli, olmayasıca insanoğlu ile yaratan ve yaratılanların geldiği noktaya ulaştık. yaratıcının bencilliği, ilgi arsızlığı, insanlığın aptallığı, tapınma, sahip olma, boşluk doldurma ihtiyacı, tek başına sevgi ve hoşgörünün hiçbir şeyi çözmediği...mesajlar bitmiyordu gel gel mesaja gel. filmin başında jennifer boş boş bakarak filmi götürcek derken ikinci yarı bambaşka bir boyuta geçmiş oyunculuğu bayıldım. yönetmenin kör göze parmak hesabı gözümüze gözümüze soktuğu sahnelerde hele anneyken ışıl ışıl parladı valla.

    filmi sevdim mi sevmedim mi bilemiyorum.ne kadar inkar etsem de içten içe sevdim galiba. jennifer’ın sevgi açlığı, yerinde olsam yaptıklarını daha filmin ilk sahnesinde yapacak olmam ya da ilk anda her şeyden vazgeçebileceğimi bilmem bu dünyada mutluluğu bulamayacağımı hissettirdi yine. insanlıktan bir kez daha nefret ettim. yaratıcıdan yine yeniden. var mı yok mu bilmiyorum ama varsa gerçekten ayıp ediyor çünkü filmde gösterilenden başka türlü olabileceğine ben de inanmıyorum.

    izlenmesini tavsiye etmiyorum. meraklıları izlesin.
    puanım 8.0

mesaj gönder