• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.47)
yedi numara
aynı üniversitede okuyan ve aileleri başka şehirde yaşayan dört kız arkadaş, yurtta rahat edemedikleri için beraber bir ev kiralamaya karar verirler.fakat oturabilecekleri, beğendikleri evlere ya maddi güçleri yetmez ya da ev sahipleri evlerini öğrenciye kiralamaz.

sonunda iki katlı ahşap 7 numaralı evin kiralık olduğunu görürler. hiç çocukları olmamış ama birbirine çok düşkün vahit ve zeliha çiftinin olan bu ahşap evin üst katını, 4 kız arkadaş kiralar. fakat bakkal vahit'in saf, taşralı amca oğulları da istanbul'a gelip aynı evin alt katına yerleşince cümbüş başlar!
  1. 1997 yılında yücel yener'in trt genel müdürlüğüne atanmasıyla uzun zamandır sadece kumandada bir buton olarak kalan trt'nin yavaş yavaş kalitesini yükseltmeye başlamıştır.
    2000 yılında tv sezonu açıldığında yücel yener yerli dizi atılımı yaptı. (trt'nin hükümet borazanı olmadığı dönemlerden bahsediyoruz)

    yedi numara da bu atılımın yapıldığı sezon hiç kimsenin tahmin etmediği efsane bir dizi olarak ortaya çıktı. senaristleri volkan girgin, oya yüce, nuray uslu, ayça mutlugil (kendisi espri makinasıdır) aynı zamanda dizide karakterleri canlandırıyorlardı.
    düşük bütçelerle de çok kaliteli yapımlara imza atılabileceğinin güzel örneklerindendir.

mesaj gönder