• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.50)
zamanımızın bir kahramanı - mihail yuryeviç lermontov
henüz 27 yaşındayken bir düelloda yaşamını yitiren lermontov'un tek romanı zamanımızın bir kahramanı, bugün dünya edebiyatının başyapıtları arasında. 19. yüzyıl rus edebiyatının en büyük şairlerinden biri olan lermontov'un bu romanda yarattığı peçorin karakteri ise, yalnızca o günlerde değil, günümüzde de edebiyat dünyasının en çok tartışılan karakterlerinden biri. döneminin toplumsal yaşamının eleştirel tablosunu çizer.

(can yayınları - arka kapak tanıtımı)
  1. peçorin gerçekten ilginç bir kişilik kendini beğenmiş bir tip gibi duruyor ancak tam olarak öyle de değil. kadınları kendisine aşık edip sonra o duyguları boşa çıkarıp karşı tarafa bir çeşit işkence eden bundan haz alan bir insan şöyle de bir durum var peçorin bu hedefe ulaşmak için canını ortaya koyuyor ölümlerden dönüyor ve kazanıyor sonra sıkılıyor bırakıyor. gerçekten peçorin'in çok farklı bir adrenalin anlayışı var bence.

    lermontov'un ilk ve tek romanı kendisi bir düelloda ölmüş zaten bir düello tutkusu var kitapta peçorin' de düelloya giriyor arada düello hikayesi serpiştirmiş lermontov.

mesaj gönder