1. genosid, militariz, terörizm bu kavramlar sizin öyle kendi keyfinize göre kullanabileceğiniz, kendi yazdigınız tarihe göre sekillendirebileceginiz, sagını solunu büküp 'düşmana' yapiştırabileceğiniz kavramlar değil. gercekler karsısında güçlüler nasıl bugün bin tane yalan söyleyip buna inanacak insan bulabiliyorsa, geçmiste de vardı ve gerçeği değiştiremedi. bugünün gerçeklerine bile ulaşmakta zorluk çeken milyonlar varken, hatta bu gercekleri zilyon tane kanıta rağmen görmezden gelen, cok da umrunda olmayan bir kitle varken, herkes geçmişe yönelik öğretilenlere inanmayı bırakmadan ne bilimsel olur, ne solcu olur ne de sosyal demokrat.

    siz akp gibi bir illüzyon partisi, bi 'inanmak istedigimizi söylesin de arkamizdan ne is çeviriyorsa cevirsin' partisi istiyorsunuz galiba. geçmisin hatalarından siz sorumlu değilsiniz, başarılarından da değilsiniz, bugünün universal bireyi olmanızı engelleyen egemenin dizayn ettiği siyaset, sahip cıkmanız gerekense siyasal ilkelerdir. militarizm 2018 homo sapiensi icin kötüyse toplumu militarize etmeyeceksiniz, gecmiste insanlar sistemli sekilde <başka bir etnik kimliği olsa bir sorun olmayacak sekilde> oldürülmesine kapalı kapılar ardında tehcir görüntüsu verilmisse bu kötülügün sorumlusu kimse değildir. bunun tartısılmasını engellemeyeceksiniz. bugun birileri kullanacak diye yanlıslarını gizlemeyeceksiniz.

    tarihsel bilinçaltı temizlenmeden sorunlarınızdan da kurtulamazsinız. daha yanıbasımizda sistemli bir sekilde insanlar öldürülüyor, ve hicbirimiz buna karsı çıkacak güce sahip değiliz, kahvedekilere kızıp evdekilere bağıran erkeklere benziyorsunuz.

    sonuç olarak chp doğru işler yapmaya başladı, delegeler uyanmaya başladı, böyle geride kalmış milliyetçi histerilerden çok halkın iktidarını sağlayacak olanı, sosyal demokrat olmanın nasıl olacagıni ogreniyorlar.

mesaj gönder