1. selam vermenin, adım atmanın bile para olduğu kişi.

    maksadım avukatları kötülemek değil yanlış anlamayın, her mesleğin iyisi kötüsü vardır. iyi doktor da kötü doktor da olabilir. o yüzden hiçbir mesleğe kutsiyet yüklemem ben.

    30 yasima kadar kendilerine işim düşmemişti. 2 yıldan fazla süren sistemli taciz ve baskı sonucu gidecek bir dayım olmadığı için en son bir avukata müracaat ettim.

    kendisi emekli başsavcı imiş, kurt bir adam belli. bugün yazıhanesine gidip hakkımda yapılan saçma sapan suçlamaları anlattım gerekli belgeleri verdim. uzunca konuşup ne yapacağımızı kararlaştırdık. sonra işte mukavele, vekalet işlerini falan hallettik. öğleden sonra avukatim iş yerime geldi. bana aşıp kesen, gürleyen adamların avukat karşısında nasıl nutku tutuldu, nasıl mum gibi oldular görmeniz lazımdı. hele adamın o külhanbeylerini zarflamasi, aba altından sopa göstermesi, kedinin fareyle oynadığı gibi oynaması yeminle sanat eseri.

    demem o ki, hani derler ya "parasına kesinlikle değen şeyler" diye, iyi niyetli ve iş bilen bir avukat kesinlikle bu tanıma uyar.

    inşallah hesaplarımız tutar da bu yaptıkları pisliklerin bedelini fazlasıyla öderler.

    bu arada "avukatimla konuştum, avukatima sorun, avukatima danışmam gerekir" gibi cümleler kurmak da o kadar havalı ki, sırf bu iş için avukat tutulur. :d

    son olarak, hukuk yazmayan kafaya tüküreyim!

mesaj gönder