1. eğer apaçık bir gerçek karşısında üç maymunu oynarsanız, bu yazıya gülüp geçmeniz olağan.

    türkiye kendi özgüllüğünde emperyal bir ülkedir. türkiye devleti çok uzun bir süre topraklarında yaşayan kürt halkının kendi dilini öğrenmesini bırak, ulu orta konuşmasına bile tahammül etmemiştir. kürt kültürünün gelişmesine dair hiçbir şey yapılmamış, bilakis kürt kültürü yok sayılmış, yoktur gibi davranılmış, reddedilmiştir. yazılı ve görsel üretimi sert şekilde engellenmiştir. sürekli bir kültürel asimilasyon gayreti gösterilmiştir. bunun sonucu olarak kürt vatandaşlar ikinci sınıf vatandaşlığa itilmiştir. en güvencesiz, düşük ücretli, geçici işlerde çalışmaya itilmişlerdir. bunun yanında kürtlerin yoğunluklu yaşadığı yerlerin doğal kaynakları, kalabalık batı şehirlerini beslemek için kullanılmıştır. barajlarda üretilen elektrik, elektriğin olmadığı köylerden geçip batı şehirlerini ve sanayisini beslemiştir. bölgenin tarımsal potansiyeli yine batıya ihraç edilmiştir. bu asimilasyon ve sömürü süreci siyasetçiler, devlet bürokrasisi ve aşiret ağaları işbirliğiyle yürütülmüştür.

    pkk isimli terör örgütünün oluşumu sürekli olarak kandırılmış gençlere, yabancı düşmanlara, emperyalistlere bağlanmıştır ama türkiye devletinin hiç suçu yoktur nedense! ulan sen birlikte yaşadığın kişinin konuşmasına izin vermezsen, kötü davranıp döversen, başkalarına kaş göz etmesinden doğal ne var? suçlu kim?

    bir de meşum emperyalistler mistiği yok mu... en aydın türk enteli bile, kürtlerin hakkını teslim ederken "ama kürtler ayrılırsa onları emperyalizm yutar" apolojikliğine sığınır. yahu sen zaten yutup bitirmişsin, daha ne olabilir?

    yani emperyalizm dışarıda değil, aynanın karşısında.

mesaj gönder