1. "kürtler neden abd gibi tescilli bir emperyalistin yardımını alıyor?"

    bu basit bir denge siyasetidir, benzerini her devlet yapar. abd'nin rojava anayasası gibi bir metni onaylamasini beklermisiniz?
    kısa özet gerekli:
    abd başindan beri esad'ı yıkacaktı, türkiye de buna göre pozisyon aldı, eğitip donatılanlar da ışid oldu sonra. abdnin istediği olmadı, ışid vahşeti bütün dunyayı sardi, abdnin artık işi kalmadıgı için ya çıkması gerekiyordu ya da hakan fidanın dediği gibi "gerekçe". esad'ı vekil orgütler üzerinden devirmek isteyen abd, ışid'e karşı direkt savaştı, yardımı göz göre göre verdi.

    kürtler neden kabul etti? çünku kimse başka çare bırakmadı. kapınıza çocuklarınızı köle pazarında satmaya niyetli biri dayandıgında size uzatılan o silahı tutarsınız. kimin uzattıgına bakmazsınız. ayrıca esad'a karşı savaşmayacaklarını söylemelerine rağmen rusya'ya karşı da bir denge siyaseti oluşturuldu. amerikanın da rusyanin da satacağı biliniyordu. fakat bu cografyada bilinmesi bir seyi değiştirmiyor. siz bir güç olduğunuz vakit ve haklıysanız, egemenler size göre pozisyon alırlar. fakat afrin bu denklemi bozuyor mu? iste dogan ozguden onu anlatiyor; siz bu dengeyi bozacak bişe yapiyorsunuz ve tarih sizi mahkum edecek demek istiyor.

    evet örgütler değil sadece insanlar da "kaos çıksa da devlet olsak" diyor,

    yasadığı acının ancak devlet olunca biteceğini düşünüyor, türkiye barış süreciyle 'beraber yasayabiliriz' demişti. insanlar, avrupa yerel yonetim sartı olsa, yasal guvence olsa biz neden fedaratif sistem isteyelim dediler. siz bunu vermediginizde federasyon, federasyonu vermediginizde devleti isterler, acı yaşamaya devam ederlerse çözümü orda görürler. halkımız güçlü olandan yani devletten savaşsız çözüm istemek yerine savaş karsıtlarına ölüm fermanı çıkarıyorsa inanın o kaos kimsenin umrunda olmaz, anlatın bakalım halka kardeşliği kim dinleyecek sizi diyarbakırda şırnakta hakkaride.

    mevcut afrin'e müdahale gerekçesi nedir hükümete göre? pkk.

    peki ülkede pkk ile savaşsız çozüm isteyen milyonlarca akpli bile varken bugün savaşa karşı olmak neden suç. bu savaşın "haklı" olduğuna inandırabilmenizin baska yolu yok çünkü. çünkü bu savaş özgüden'in anlattiği gibi tam da. psikeatrinin kurali; bir kisi bir konuda cok israr ediyorsa tersine bakin! "din pompalayan kendi ateizminden kaçar" gibi.

mesaj gönder