1. dünyadaki üretici güçlerin yönetilmesinin yoğunlaşması süreci olan globalleşme nesnel bir süreçtir ama bu nesnel sürecin yönetilmesi (üretici güçlerin yönetilmesinin yoğunlaşması sürecinin yönetilmesi süreci) öznel bir nitelik taşır. öznel bir nitelik taşır yani bu süreci yönetenlerin etik keyifiliklerine göre ''İlerler''.

    dünyadaki zenginliklerin yarısından fazlasının 300-400 küsür ailenin elinde olduğunu duymuşsunuzdur. hadi 400 değil 1 milyon aile diyelim. nerden bakarsan bak 7 milyar nere 1 milyon nere. işte bu bir avuç aile dünya ekonomisini de yönetiyor. dünya ekonomisini yönetimsel bağlarlarla kendine bağlayan 147 uluslararası şirket fiilen üretim-finans alanını da yönetiyor.

    dünyanın sınırsız olmadığı ve doğal кaynaкların herkese yetmeyebileceği fikri yeni bir fikir olmasa gerek. antik mısır dervişleri de (ki firavunları hüкmediyormuş gibi gösterip mısıra hümedenler de onlardı) bu kanıya varamayaca kadar cahil olamazlar: kaynaklar sınırıydı ama mısırlı dervişler (ve mısırlı olmayanları da) kendine ve çocuklarına ayrıcalıklı bir tüketim hakkını güvence altına almak istiyordu ama biz sıradan vatandaşlar/köleler gibi çalışmak ''amelelik'' yapmak istemiyordu tabi. ne ayranım dökülsün ne popom zarar görsün istiyordu yani. böylece dünyanın her yerinde sırtlarını yaslayabilecek bir doktrin geliştirdiler ve dünyaya yaydılar. bu doktrinin abcsi tesniye'dir (tesniye demek ''Yasa'nın Tekrarı'' demetir. Tanah'ın ve Eski Ahit'in ilk beş kitabı olan Tevrat'ın beşinci kitabıdır). eski mısır dervişlerinin kendileri ise yahudilerin levi sülalesinin içine karıştı ve orada o temelde bir klan örgütü kurdular. bugün global gidişatı belirleyen örgüt de budur. ve bunu tesniye konseptine ve incil konseptine göre yapar. gerek ekonomik gerek kültürel ve bilimsel ve felsefi hegemonik (Bkzhegemonya) hakimiyet kurar. bu emir-komuta zincirine dayalı bir yönetim biçimi değildir. komutan gibi hoca gibi lider gibi emretmez ama yaptırır çünkü aklın ve metodolojinin sınırlarını da kendisi belirlemiştir. yani adamın aklını alır ama bi yere kadar tabi. onlar da insan neticesinde.
    (Valeri pyakin'Den derlenmiştir)

mesaj gönder