1. buradaki polemiği okurken bir sürü problem buldum:

    1.
    artık her konuda olduğu gibi feminizm konusunda da maalesef ki öze değil şekile yani bakmaya alıştırılmışız giderek. güzel kıyafetler giyip guzel sözler et ama yaptığın işin anlamı 0 olsun.. bu karanlık bize dayatılıyor.

    2.
    "dünyanın hiç bir yerinde olmayan _______ zihniyeti bizde var ya nalet olsun" sanrısı var yine. hayır, biz özgün kötü (veya özgün iyi) bi ülke değiliz. bu sanrı, en cok kendi ülkeni bilmemizden kaynaklanıyor. ve bizdeki feminizm eylemleriyle abd ve avrupadaki arasında bir farkı yok. femen, bir politik-sanat projesidir, kalabalıkları kapsamaz.

    3. sizinkiler dahil olmayabilir (bkz: anan hariç de lan) ama türkiye halkının kaydadeğer bi kesiminin anası sinmiş (bkz: ben bilmem beyim bilir) , bacısı ise mervelerdeyim ders çalışacağız deyip gizli işler yapmaktadır.

    4.
    "sen yeterince ezilmediğin için halimizden anlayamazsın dolayısıyla _____ konusunda söz hakkın yok, bize bir şey öğretemezsin." diyen bir zihniyet ayrımcılıktan başka bir şey değildir ve gericiliktir. sen ezildin diyelim, bu senin bazı şeyleri anlamana yardım eder etmesine amaaa travma yarattığı için sağlıklı değerlendirmenin önünü de kapatabilir. ayrıca, sağlıkl değerlendirme yapmak sağlıklı karar almak demek de değildir. örneğn, adam 12 eylülü yaşamış bilgisi var ama 2010 referandumunda evet dedi ve akpnin önünü açtı.. niye çünkü hapiste tecavüz etmişler onun intikamını alacak kenan evrenden ama gerisini düşünmüyor. çok kasarsa buna "askeri vesayet" gibi teorik gerekçeler uyduruyor.

    5
    feminizmi sosyal medyadaki trollerin itelediği, ne idüğü belirsiz fotolara bakarak yargılamamak lazım. ki bu fotoların bi tanesi 8 mart'tan da değil değil 4 sene öncesinden ve "seks işçileri[aslında seksin "işçisi" olmaz çünkü sekste maddi üretim yok.]" (yani bildiğimiz fahişeler) günü'nden alıntıdır deniyor, öyle görünüyor. "am kadının kumbarasıdır, gülsüm sen de kocanı bırak orospu ol" temalı pankartların açıklaması budur. şimdi, bu fotolar algı kasmak için 4 yıl sonra çıkarıldı ve yalancılık yapıldı.

    6.feminizmler ceşitlidir. şu feminizm gerçektir bu feminizm sahtedir gibi bir durum yok. bazıları erkek düşmanıdır bazıları değildir. biz feminizm derken bugünkü anaakım olanlarını tartışıyoruz genelde. feminizm hakkına şunları yazmıştım http://youreads.net/yorum/215062 hala da hemen hemen aynı fikirdeyim ama feminizmden biraz daha uzaklaştım.
    ek olarak,
    8 martta sokağa çıkan kadınların yani kalabalığın baskın çoğunluğu erkek düşmanı değildir. öte yandan o kadın kalabalıklarını sokağa çıkaranlar yani fikir önderleri olanlar ki biz bunlara hanımağalar diyeyim o kadın kitleleri gibi düşünmezler, farklı şeyler empoze ederler. ne gibi şeyler? kadının kafasına estiği gibi kürtaj yapabileceğini savunurlar (adamla ortak cocuk yapmayı planlamışlarsa ve yapmışlarsa dahi), bi erkek barda muhabbet sırasında eve geçelim mi dese tacizci ilan edebilirler, iki taraf kafası güzelken beraber olduysa ve kadın pişman olduysa da erkek tecavüzcüdür, bi erkek ve kızkardeş para yüzünden birbirini öldürme planı yapıyorlar diyelim ve adam da kız kardeşinden daha erken davranıp ilk o öldürdü ya.. bunu politik-kadın cinayeti olarak görüp sanki adam para için değil erkek faşizmi için öldürmüştür diye size sunabilirler (kız kardeş erken davransa "erkek cinayeti" mi diyecektik.) ama bunlara sorsan kadın her zaman haklı, her kadın cinayeti politik... onun için bugünkü anaakım feminizmin fikir önderleri -kabul etmeliyiz ki- erkek düşmanı, aile düşmanı, cinsiyet düşmanıdırlar. o erkek düşmanı ablaları finanse eden ve kadını erkeğiyle hepimizi kanırtan kurum ise sen de dünya finans oligarşisi ben diyeyim üst akıldır. elinizi vicdanınıza koyup düşünün. george soros gibi adamlar, ab fonları falan, hanımağalarınızı kara kaşınız kara gözünüz için mi destekliyor. dünya finans oligarşisi insafa geldi de kadınları mı düşünüyor.

    feminizm üzerine savlar
    *piç olmak güzel şey hiç akraban yok diye düşünebilirsiniz, hadi aileyi-cinsiyetleri yok edelim özgür olacağız diyebilirsiniz ama eskisinden daha kötü olmayacağı ne malum. yazılı tarih boyunca aileleri ve cinsiyetleri ortadan kaldırıp güzel yaşayan hiç bir topluluk bilmiyorum. "piçim", neoliberalizmin ve bireyciliğin ürünüyüm ama mutlu değilim hatta keşke benim babam daha tuttuğunu koparsaydi ve bizim rejim (rusya doğumluyum) daha totaliter olsaydı da annem daha memnun olurdu, taa denizaşırına gidip de evlenmezdi. annemle konuşuyorum bu mevzuları erkeklerden taraf oluyor ve erkeklerin ezildiğini savunuyor. babamı da sonraki kocasını da ezik buluyor. belki babamız adam olsayďı, tuttuğunu koprsaydı, kıskansaydı yani "cinsiyetçi": olsaydı daha mutlu olurduk. ha ne dersiniz türk-kürt-ermeni aşiretlerde büyüp feminizm savunan hippi arkadaşlar.

mesaj gönder