1. 57 gün çok fazla savaşcı olmayan arazilerde 10-15 km iceriye bile nadir noktalardan girilmişken 2 günde şehir merkezine girilebilmesine galiba kamuoyunda kimsenin şasırmadığı, hiçbir şy de sormadıgı harekat. daha önce ypg'nin " taktik değişiklik olacak" dediği, bugün de salih müslim'in yaptığı "sivillere müdahale olduğu için hareket edilemiyor, siviller icin uluslararası bir destek de yok, siviller tahliye edilip gerilla taktiğine geçilmiştir" minvalindeki açıklamasıni sanırım yine türkiye kamuoyunda kimse umursamadı.

    uzun süre şehir merkezi çevresine bombardımanlar yapıldı, yine rusya'nın izniyle yapıldı. yoksa ilk günler de şehir merkezini havadan bombalayabilirlerdi. ilk etapta şehir merkezini ele gecirmediklerinde siviller terk etsin diye ellerinden geleni yaptılar. çünkü sivil ölümleri artarsa ayaklarına dolanacakti. hatta bunun icin cadırkentler de kurmuşlardi.

    şehrin elektrik ve su şbekeleri de bombalanip ele gecirildiğinde ve dünyadan bu koca orduya ses çıkarılmadıgi için sivilleri sehirden uzaklaştirdılar, fakat! o da ne? bazı tsk-öso gücleri bazı köylerden cıkışları kapatmışlardi. savaşın basından beri tsk-öso yani natonun 2. gücünün siviller üzerinden tehdit edecek duruma düştüğünün göstergesidir bu.

    "bir uzlaşma var" diyenler yanıliyor bence. ucaklara karsi alan savunması yapılamayacaği için belli ki taktik degiştirildi, birkac gun onceden söylenildi. yeraltina ve daglara cekilen kuvvetler daha az kayipla daha az mühimmatla gerilla savaşı vermeye belli ki önceden hazırlanmıs.

    bu savaş yıllarca türkiyenin başına bela olacak bir savaştır. bu iktidar halkın gerçekten mayasını bozmuş, iki gundur okuduklarimiz bunu gösteriyor. çanakkalede inonüde kocatepede izmirde savaşanlardan kafa kesip tecavüz edenlere dönüşenler mi kurtaracak acaba bu ülkenin gelecegini. sözlüklerin leş ortamı tvlerden bile kötü. midemi bulandıriyor artık. değerli olan her şey itibarsızlastirıldı. savaş bittiğinde ellerinde kalacak olanla yaşayabilecekler mi acaba bu "malum partili degilim ama onlar da rerörö" diyenler

mesaj gönder