1. intihar süsü verilmiş bir kadın cinayeti daha. edebiyat camiasında, şiirler hakkında yazdığı yazıları vasıtasıyla tanışma fırsatımız olmuştu.

    sonra kadın mücadelesi için yapılan çalışmalarda yer aldı. olabildiğince destek gösteriyor, yapılması ne gerekiyorsa yapıyordu. kadın örgütleriyle birlikte el eleydi. kadın cinayetleri için sesini yükseltirken, kendisi bir kadın cinayetine kurban gitti. intihar süsü verilerek. böyle bir müdahale içinde gayret eden bir insan nasıl intihar girişiminde bulunabilir?

    hukuk da, üniversite de, öğretim görevlisi de suç ortağı. katil! gereğini yapmayan hakim, erkek adaletine prim veren bir suçlu. öğretim görevlisini ifşa etmekten de geri durmayacağım elbet. hasan atilla güngör.

    otel odasından çıkıp bir mühlet bekledikten sonra "odaya bi gidin intihar etmiş olabilir," diyen adamın rahatlığı, alara'nın ölümünü hızlandırdı. neden onca saat bekledikten sonra, oradaki öğrencilerini odaya yönlendiriyor? beklemesi, alara'nın öldüğünden emin olması değil de nedir? alara'nın yaşama ihtimalini çaldı. hasan atilla güngör ve öğrenciler de dahil. hepsi suçlu! tek tek imha ediyorlar bizi, sesimiz gür çıktığı için.

    ölümleri alışkanlığa dönüştüren bu zihniyetin kadın cinayetlerini normalleştirmesine elbet izin vermeyeceğiz.

mesaj gönder