• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.42)
Yazar jane austen
gurur ve önyargı - jane austen
.jane austen bu romanında, yaşadığı dönemin toplumsal değer yargılarını, insan ilişkilerini kendine özgü mizahi bir üslupla anlatır. evliliğin her iki taraf için de karlı olması gereken bir anlaşma olarak görüldüğü bir dönemdir bu. acaba kahramanlarımız elizabeth bennet ve fitzwilliam darcy beraberliklerinin önündeki engelleri aşabilecek midir? ve aşk, gururlan ve önyargılan yüzünden bir araya gelmeleri imkânsız gibi görünen bu iki insanı birleştirebilecek midir? (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. seneler önce bu kitaptan uyarlanan filmini izlemiştim uyarlama olduğunu bilmeden. türü dram olan filmleri pek sevmediğim için filmide ön yargılı bakarak izlediğimden pek beğenmemiştim. sonra nedir bu herkesin bahsettiği gurur ve önyargı dedim ve baktım ki daha önceden izlediğim o filmmiş. tekrar izlemeye karar verdim ama önceden izlediğimden beğenmediğimi hatırladığım için 2.kez önyargılı izledim ve tabiki beğenmedim. seneler sonra kitabı okumaya karar verdim ve okurken beni ne kadar çektiğimi farkettim. ve 3. kez izlemeye karar verdim. bu sefer gerçekten izlemiş ve beğenmiştim (konusunu). bu yuzden ayrı bir yeri de vardır benim için.
    kitaba gelince gerçekten okunması gereken bir kitap. gurur ve önyargılarımızın bizi nasıl ele geçirdiğini guzel anlatmış ve daha da güzel anlatılamazmış.

mesaj gönder