1. öncelikle 1 mayıs'ın sadece işçi bayramı olmadığı adı itibariyle "işçi ve emekçiler bayramı" olduğunu hatırlatmak isterim.
    - şu noktada vay efendim sen işçi misin de meydanlarda halaylar çekip, sloganlar atıyorsun diyen arkadaşa cevap vermiş olduk: emekçiyim!

    bugün ben yürürken yolda inşaat işçisi abileri gördüm, akşam vardiyasına gidecek fabrika işçilerini, eh itfaiye çalışanlarını, market görevlilerini.. saymakla bitmez. şimdi "çık meydanlara!" diye kimsenin kimseyi zorlama çabasına girmediği gayet aşikar. işçiler, emekçiler yine yeniden ekmeklerinin peşindeler sadece. bayram onlara güya.

    ama evet kardeşim; sen poposu kuru arkadaşım. çıkacaksın alanlara. sadece ekmeğinin peşinde olan işçiler adına biz de varız diyeceksin. onlar evlerine para götürmenin derdindeyken sen 1 mayısı tatil etmeyeceksin kendine. onların yapamadığı görevi sen devralacaksın, bir emekçi olarak. devralmıyor musun? 1 mayısta tatil yapmayı, mangalda et yellemeyi, denize gidip ayağını suya sokmayı, avm'de alışveriş yapmayı, starbucksta kahve içmeyi daha ulvi bir görev olarak görüyorsan onu da yapabilirsin nitekim. herkesin kendi kararı.

    sen çocuk işçilerin varlığına, sen sigortasız çalışana, sen alınterinin karşılığının verilmemesine, işçi kazalarında hep haksız görülmeye razıysan. eh senin kararın kardeşim! otur.

    elinden başka türlüsü geliyor mu? dışarıda bu günü "en sesli" şekilde kutlamak dışında? cevap? : yok. o zaman en iyi ihtimalle kamuoyu oluşturacaksın dışarıda seslenerek..

    tüm emekçilere selam olsun! istisnasız hep birlikte alanlarda olacağımız güzel günlere..

mesaj gönder