• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.94)
nocturnal animals - tom ford
zengin, ancak özel hayatında sorunlar yaşayan sanat galerisi sahibi susan morrow (amy adams), 20 yıl önce acımasızca terkettiği eski eşi edward sheffield'dan (jake gyllenhaal) yazdığı romanın taslağını alır. roman hem susan'a adanmıştır, hem de edward'ın susan'a taktığı lakaptan yola çıkılarak romana gece hayvanları adı verilmiştir. susan kitabı okudukça kendi hayatını ve edward'la ilişkisini tekrar sorgulayacak ve yaptığı hatalarla yüzleşecektir.
gece hayvanları filmi 73. venedik film festivali'nde jüri özel ödülü'ne layık görüldü. 3 öykünün iç içe geçtiği film, austin wright'ın 1993'te yayımlanan tony and susan adlı romanından uyarlandı.(kaynak: beyazperde.com)
  1. baştan sona çok iyiydi film. tom ford ikinci yönetmenlik denemesi olmasına rağmen yine iyi iş çıkarmış. filmi oyuncu senaryo vs derken 3 yıla anca hazırlamış, emek verildiği belli çünkü senaryo, oyunculuklar çok iyi. film hikaye içinde hikaye yani metafiction kullanıyor ve izleyiciyi de haliyle etkileyip içine katmayı başarıyor.
    !---- spoiler ----!

    ayrıca edward'ın romanında laura'yı amy adams a benzerliğiyle de bilinen isla fisher'a oynatmak gerçekten çok zekiceydi tom!!

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder