1. haktır. evrensel ve insani bir haktır. ama toplumda insanlık kalmamış ki haktan hukuktan bahsedelim. buna rağmen, canına yandığım memlekette herkes hakim, herkes savcı. istediğini tutuklar, hapse atar hatta idam eder bizim insanımız. tüm sivil anayasadan haberdar, tüm şeriata hakim mübarekler. bide adalet mekanizması bu aralar sosyal medya trendlerine bağlı sanki. çok bilinçli kullanırız!

    hala hukuk içinde atatürk aleyhine işlenen suçlar, tayyip aleyhine işlenen suçlar var. geçmişine bu kadar saygı bekleyen ve bu kadar küfür ve hakaret eden başka bir toplum yoktur herhalde dünyada. bu mesele bu kadar abartilmasa, bu kadar da nefret birikmeyecek aslında. aynı akıbet rte'yi de bekliyor. ne bitmez hesap, ne bitmez sevdaymış diyeceğim ama her iki türlüsü de fevri yapıldığı için ne desem boş.

    çarşaflı, mini etekli, imam hatipli olmasına bakılmadan. bireysel bazda söyledikleri ifade özgürlüğüdür. ama bunu propaganda amaçlı kullanırsa nefret suçu olabilir. atatürk'ü sevip, sevmemesi ve bunu ifade etmesi normal şartlar altında kimseyi alakadar etmez. ama bunu dünyanın en agresif toplumlarından biri içinde yaparsan. o toplum tarafından linç edilmeyi göze alman gerekir. burası ortadoğu. herkesin adalet anlayışı belli.
    göze göz, dişe diş.

mesaj gönder