1. işletme mühendisliği nedir ve endüstriden farkı nedir sorularını açıklayan bir link

    endüstri ile ilgili sıkça söylenen "her şeyi yapıyoruz biz"'den ziyade bu cümlenin doğrusu "temel mühendislik kavramlarını(makine ve elektrik için), programlama dilinin ne olduğunu, genel yapısını ve temel seviye kodlamayı biliyoruz"'dur. endüstri mühendisinin görevi eğer ortada olası bir proje varsa bunun yapmaya değip değmeyeceğini belirleme, proje yönetimi, ms project gibi programları kullanarak takvim planlaması, maliyet hesabı(adam ay gibi) gibi genel konulardır. doğru düzgün, isabetli bir takvim ve maliyet planlayabilmek için birlikte çalıştığı diğer mühendislerin yaptığı iş hakkında az çok bilgi sahibi olmak zorundadır. bu nedenle diğer mühendislik dallarına ait konular belli bir seviyede gösterilir. böylece siz bir makine, elektrik veya bilgisayar mühendisi olarak teknik bir kavramdan, bir tasarımdan bahsettiğinizde end. mühendisinin yüzünüze mal mal bakmaması, anlattığınız tasarımın ne kadar sürebileceğini öngörmesi ve tasarım aşamalarını daha isabetli planlanması sağlanır.

    tabii endüstri ile ilgili anlattıklarım üniversite boyunca pek önemsenen konular değil. ünide proje ekipleri 3-4 kişilik olduğundan ve yakın arkadaş çevresinden seçildiğinden dolayı "hacı sen şurayı kodla, ben tasarımı hallederim, ahmet de kurcalar hata varsa düzeltiriz" şeklinde tasarımlar yeterli oluyor. ancak kimsenin birbirini tanımadığı, ortada milyon tl lik rakamların döndüğü bir piyasada günlük çalışma saatleri içinde yaptığınız her iş kayıt altına alınır ve proje maliyetini, takvim ve bütçe saplamalarını değerlendirmek ve proje planını daha isabetli hale getirmek için kullanılır.

    sonuç olarak işini iyi bilen, hakkıyla yapabilen bir endüstri mühendisi projenin olmazsa olmazıdır.

    "herşeyi yapıyoruz biz" le ilgili ufak bir ekleme yapayım. gözlemlediğim kadarıyla 2. sınıfa kadar farklı bölümde bulunan ve "siz ne iş yaparsınız"''a karşı altta kalmamak için üretilen ve karşı tarafı trolleme amacı güden bir cevaptır, çok takılmayın (-;

mesaj gönder