1. Cinsiyete yönelik Hiçbir dayatma yok. Dünyanın nasıl nimetleri varsa, ukba'nın da öyle nimetleri var. Anlatılan budur. Bununla alakalı tartışmakta bir beis yok. Sıkıntı temcid pilavı gibi sürekli bunu argüman olarak kullanmak. Zevki bile kısa olan bu meselenin sonsuz hayat içinde bu kadar büyük bir hadise olarak görülmesi, gösterilmesi yanlış.

    Kanunlar çerçevesinde suç ve cezaların tanımı yapılmıştır. Sabıka kaydı olan insanlar nasıl topluma entegre olmakta sıkıntı çekiyorsa ve çoğunlukla ceza evlerini dolduruyorlarsa aynı şekilde kafirlerin de statüsü öbür tarafta budur. Şöyle düşünün bir işveren size iş vermiş. Çalışıyorsunuz, mesainizi tamamliyorsunuz ve almanız gereken ücreti aliyorsunuz. Öbür tarafta başka bir insan mesaisine dikkat etmiyor, başka şeylerle meşgul oluyor, hatta çalışanların iş yapmasını engelliyor ve günün sonunda aynı ücreti talep ediyor. Bu adil mi? Değil. Hayat gibi bir nimet veren, biyolojik olarak mükemmel bir sistemle insanı yaratan ve bunun karşılığında sadece koyduğu kural ve kaidelere riayet edilmesini isteyen Allah niye kafirleri cezalandırıp, inananları ödüllendirmesin? Bunu ifade etmesinin ne zararı var?

    Arap kavmi deyip meseleyi özetlerseniz, komik duruma düşersiniz. Zaten o günün şartlarında mekke ve Medine de araplar çoğunlukta. Kendi içlerinde bir çok kabile var. Arap olmalarına rağmen birbirlerine de düşman. Savunduğunuz bu fikri yüce nebinin veda hutbesi çürütmüştür. okumanız yeterli.

    Hakikat kitabevi ve kitabının yorumuna girmeyeyim. Kaç yıllık müslümanim ben böyle bir şey okumadım, duymadim. Bence tetikçi yazar ve gazetecilerin etkisi altına girmeyin. Beyinlerinizi propaganda ile yikamalarina müsade etmeyin. İnanan ve inanmayan insanlar arasında çok güzel ve değerli insanlar var. Ötekileştirmeyin. Bizi dünya hayatımızla yargılayacak olan (inancıma göre) Allah. Sizi ve inançlarınızi yargılamak haddime değil. Hz. Peygamber kendisinı çok seven her sözüne itimat eden ama müslüman olmayan amcası edu talip'le aynı çatı altında yıllarca yaşamış. Böyle bir vaka varken önümüzde, özellikle ortadoğunun müslümanları ve gayri muslumleri niye bu kadar nefret dolu, niye bu kadar cahil ki Ebu cehilce davranıyor anlamak zor.

    Neyse, islam temelini sümerlerden almışta değildir. Ortak noktaları olmadığını iddia etmiyorum. Bu ortak noktaların sebebini izah etmiştim.

mesaj gönder