• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.36)
ahlat ağacı - nuri bilge ceylan
üniversiteyi bitirip memletine geri dönen 20’li yaşlarındaki sinan, kitabını basabilecek bir sponsor ararken hem ailesiyle ilgili sorunlarla yüzleşiyor hem de bir dönem tanıdığı insanlarla yeniden buluşuyor. geçmiş muhasebeleriyle birlikte gelen bu karşılaşmalar en temelde sinan’ın kendisiyle yüzleşmesiyle sonuçlanıyor. doğu demirkol’un başarılı performansıyla sivrildiği ahlat ağacı, özellikle ilk yarısında mizahı bolca kullanıyor. öğretmen, yazar, asker, imam ve inşaatçı gibi karakterler üzerinden günümüz türkiyesine dair geniş bir portre çizen film dede, baba ve oğulu kapsayan üç jenerasyonun arasındaki güç savaşlarını, özünde ne denli benzer olduklarını gözler önüne sererek işliyor.
  1. bir noktada, sürekli bir şeyler üretmeye çalışıp, gerek bahaneler gerekse ülkenin ve sosyal yapının verdiği imkansızlıklarla bir yerlere gelmeye çalışıp da gelemeyen genç nüfusun bir kesimini anlatmış aslında.

    hayatını üreterek bir şeyler yazarak, çizerek, çekerek kazanmaya çalışan ve hayallerinin peşinden gitmeye çalışıp da gidemeyen bir çoğumuzun hayatından parçalar bulabileceği bir film olmuş nihayetinde.

    ilginç bir şekilde kimi kısımlarında kendimi görmek, filme daha yakın hissettirse de rahatsızlık veren bir duygu oldu.
    kimbo

mesaj gönder