1. boyle bir baslik ollmasina uzuldum. otizm bir hastalik degildir ki tedavisi olsun. otizm iyilesmez arkadaslar. otizm ile yasamayi ogrenirsin sadece. otizmli olmak insan olmaktir. herkesten farkli olman seni hasta yapmaz, ozel yapar. ozel olmanin tedavisi yoktur.

    bu kalibi o kadar cok kullaniyoruz ki inanin insanlari uyarmaktan dilimde tuy bitti. otizmli bireylerin, ailelerinin yaninda bu sekilde konusan doktorlar, egitimciler, pedogoglar var. otizm tedavisinde kullanilan terapiler, tedavi yaklasimlari, tedavi sureci vs o kadar cok kullaniliyor ki bu tedavi soylemi dur demek lazim. universitelerin ilgili alanlarindan mezunlar bu konularda egitilmedigi gibi akademik dilimiz gozden gecirilmemis, gecirilmeye de niyetleri yok. akademik bir yayinda "otistik ogrenci" kalibini kullansan tum dunyada kinanirsin ama bizim profesorlerimiz tum kitaplarinda "otistik birey" kalibini israrla kullaniyor. tum dunya en az 10 yildir bu konuda yeniledi akademik dilini. hadi eski baskidir, diyecegim ama bu soylemler israrla makalelerimizde, ders kitaplarimizda geciyor.

    birilerine yardimci olur belki tekrar hatirlatayim. otizm hastalik degildir, otistik cocuk demek uygunsuz bir soylemdir. otizmli birey kullanimi daha uygundur ve kimseyi yaralamaz.

mesaj gönder