1. "rolling stone listesinin 296 nolu albümü, 1985.

    , Indie Rock

    Bunun ""How soon is now"" şarkısını içeren versiyonunu dinlemiştim, yazmaya oradan başlayacaktım ama sadece belli baskılarında varmış. Albümün öz hiti "That joke is not funny anymore" haline geliyor bu durumda. "O yalnız, tekdüze hayatlara artık gülemiyom, lakin benimki de o hale geldi" diyor simit.

    Meat is murder The Smiths'in en politik albümlerinden biri. 80'lerin ortalarındaki, Punk denilen koca akımı doğurmuş Thatcher bunaltısının pik yaptığı dönemde beklenen bir yönelim. Okullardaki dayaktan hayvan haklarına geniş yelpazeye uzanıyorlar.

    Albümün kapağı batı sözde solunun güzel bir karikatürü aslında. Morrissey bunu seçerken şaka mı yapıyordu ciddimiydi bilmem ama 30 sene sonra aynı sloganla ortamlarda insaniyet kesilip dünyanın kalanına gözünü kapayan, sömürünün tepesinde ultra-bencil hayatlar sürüp ""budizm, farkındalık, çevre"" sloganlarını tam tersi tüketim alışkanlıkları üzerinden yaşayan batı liberal soluna özet geçmiş bir fotoğraf.

    Kişisel favorim ""Barbarism begins at home"". Barbarlık iyidir aslında. Galiba biz anlaşamadık bu albümle. Ama iyi şarkı. İyi albüm. "

mesaj gönder