• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.56)
mindhunter
mindhunter, 13 ekim 2017 tarihinde netflix'te başlayan bir amerikan drama dizisi. konusu, mark olshaker ve john e. douglas yazarları tarafından kaleme alınan mind hunter: inside fbi’s elite serial crime unit romanı üzerinedir.

mindhunter; seri katillerin işlediği ve soruşturmaları devam eden davaları, hapisteki seri katilleri sorgulayarak çözmeye çalışan fbı davranış bilimleri birimi ajanları holden ford’un (jonathan groff) ve bill tench’in (holt mccallany) maceralarını konu edecek.
  1. etkisinden bir türlü çıkamadığım, her yerde herkese bahsetmek istediğim, iki ay önce izlerken telde arkadaşıma 'bitmesin diye izlemiyorum' dedikten hemen sonra 4 bölüm birden izlediğim, üç gündür tekrarlarını izlerken detaylarını ayrıca secdiğim akademik söyleşi tadındaki dizi.

    !---- spoiler ----!

    ford'un kız arkadaşıyla ilişkisine bayılmıyorum. hem biraz klişe hem de bu herkese her şeye meydan okuyan kız tipini itici bulduğum için. başka adamlarla cilveleşirken gördükten sonra barışmış olmalarına bozulmuştum açıkçası, ayrılmaları iyi oldu.
    öte yandan ford seri katillerle olan bağlantısında daha korkusuz olsa da tench'in düşündüğü gibi bağışık değil, bir yerde o da kendini etkileşime açıyor. kız arkadaşıyla yaşadığı ayakkabı sahnesinden bunu anlayabilyoruz.
    bill tench karakterini anlamsızca seviyorum, ne çok gevşek ne çok sıkı. ne bir dahi ne de eski kafalı bir moron. karısıyla olan ilişkisi de hoşuma gidiyor.
    baş karakterimizin yüz özellikleri çok sakin ve sıradan. gerçekten de sıradan bir ortabatılı gibi duruyor. öyle çok karizmayım çok havalıyım ayakları yok. poposundan mavi kıvılcımlar çıkan insan tipi var cidden. cesaretini ve adanmışlığını takdir ediyorum.
    bir de wendy var. kesinlikle akademik anaçlarla pratik çalışmanınfarkının gözükmesi açısından çok önem arzeden bir karakter. onun bakış açısıyla ajanların bakış açısını tak diye ayırabiliyorsunuz.

    söylemezsem olmaz: son sahneye bayıldım bayıldım bayıldım!!!!!

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder