• youreads puanı (9.00)
  1. carlo domeniconi klasik gitar için müzik yapan italyan bir besteci ve klasik gitar konusunda bir öğretmen. yıllar yıllar önce ülkemizde de yaşamış ve o dönemde bir türk üniversitesinde de hocalık yapmış.

    ülkemizde bulunduğu dönemde bodrum'u da ziyaret etmiş olsa gerek ki o bölgede bulunan bir koy ismi olan koyunbaba, yaptığı bu besteye ilham kaynağı olmuş ve ortaya çıkan esere ismini vermiş.

    dünya çapında tanınan bu beste birçok tanınmış gitarist tarafından yorumlandı. niyeyse youtube gibi platformlar üzerinde bu gitarcıların performansları bolca bulunmasına rağmen yakın sayılabilecek bir tarihe kadar carlo domeniconi'nin, bu bestesiyle ilgili doğru düzgün bir kendi icrası gözükmedi. hatta bu sebeple besteyi çoğu insan diğer gitarcılardan tanıyor. bu eklediğim ise, benim de yıllar önce kıyı köşe bir yerlerden edinerek ilk dinlediğim ve besteciye ait bir performans. dolayısıyla parçanın ruhunu doğal olarak en iyi bu kayıt yansıtıyordur diye düşünüyorum.

    defalarca dinlense insanın sıkılmayacağı, ilk üç bölümünde dinlendiren, 4. bölümde yükselten ve son notalarında tekrar yere indiren, bence çok çok hoş bir eser.
    a man

mesaj gönder