• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.70)
müslüm - ketche, can ulkay
müslüm baba olarak bilinen müslüm gürses’in hayatını konu alan bir film.
  1. Bugün nihayet izleyebildiğim ve şu durumum devam etmesine rağmen azmedip sim kartsız telefondan buraya hakkında yorum yazacağım film :)

    Yorumların çoğuna katılıyorum ; Timuçin Esen'in, gençliğini oynayanların ve diğer oyuncuların oyunculuğu çok iyiydi, Müslüm Gürses'in baba kitlesi edinme süreci daha iyi aktarılabilir, daha bilindik şarkıları seslendirilebilirdi. Sonu için daha az alelacele bitirilmiş hissi verilebilirdi. Filmle ilgili sahnelerin sosyal medyada ve magazin programlarında paylaşılması dışındaki takıldığım kısımları spoilerda vereyim.
    !---- spoiler ----!

    Filmde 1978'de trafik kazası gösterildikten sonra yaşadığı travma uzunca gösterilip, 3 yıl sonra sahneye çıktığı gösteriliyor. Bundan birkaç dk sonra ise 1979'da geçen bir film seti sahnesi var ve hiçbir şey olmamış gibi :/ Hayatını araştırmadım açıkçası ama kopuk geldi bu kısım.

    Ahmet'in öldüğü kısmın anlatımı da garip geldi, Muhterem Nur'a resmi gösterip "burada bir ben kaldım" dediğinde bir boş baktık, bir sonra geçtiği yerde flashback oldu.

    Muhterem Nur'u dövme konusuna girmezler sanıyordum ama girilmiş, şaşırdım.

    Babası rolündeki adam da çok iyi oynamış, gerçekten nefret ettim izlerken,dalasım geldi. Ayça Bingöl'ü de nerede izlesem koca şiddeti çekiyor :/

    Müslüm Gürses'in sol kulağının işitmediğini bilmiyordum, karşılaştırmak pek doğru olmayabilir ama adam yıllar önce İbrahim Tatlıses'in yaşadığı gibi bir süreci o dönemin imkanlarına rağmen atlatıp hayatına öyle ya da böyle devam etmiş,gözümde yüceldi bu açıdan.

    Muhterem Nur'un şarkıcılıktan geldiğini, aile durumunu, Müslüm Gürses'le aralarında bu denli yaş farkı olduğunu da bilmiyordum.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder