• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
pet sematary - evin kölsch, dennis widmyer
creed ailesi için hayat mükemmel gözükmektedir. louis ve rachel creed, iki küçük çocukları ile birlikte kırsal kesimde doğa ile iç içe olan bir eve yerleşir. kocaman bahçesi olan ev özellikle çocuklar için büyük bir nimettir. ancak evin hemen yakınında bulunan hayli işlek bir otoban evin mükemmelliğine gölge düşürür. mahalle sakinlerinin evcil hayvanların yoldaki kazalara kurban gitmiştir. öyle ki evin yanında bulunan eski bir hint mezarlığına inşa edilen hayvan mezarlığının 'sakinlerinden' çoğu, bu yoldaki kazalara kurban gitmiş kedi ve köpeklerdir. aile kedileri için oldukça endişelidir ve çok geçmeden korkulan olur. sevimli kedileri winston churchill bir aracın altında kalarak can verir. aile kediyi hayvan mezarlığına gömecekleri sırada komşuları judd’un tavsiyesi üzerine kızılderililerinden kalma, taşlık bir eski mezarlığa gömer. kedinin karanlık sırlara sahip olan mezarlığa gömülmesi akıl almaz bir kötülüğün serbest kalmasına neden olur.
  1. beyoğlu istiklal caddesindeki sinemaların halen sinema olduğu dönemde, ürkütücü gotik harflerden oluşan "hayvan mezarlığı" afişlerinin önünden her sabah/akşam geçen ilkokul çocuğu olarak filme gitmeme ebeveynlerim haliyle izin vermemişti. (o zamanlar filmler minimum 6-8 ay vizyonda kalırdı)

    filmin en az kendisi kadar karanlık sinema salonu koridorlarından geçip bu filme gitmek yürek isterdi, i-max, üç boyut filan bu koridorların yanında halt etmiş.

    umarım ilk film kadar başarılı bir yeni uyarlama olur. (ilk filmin yarısı kadar bile korkutucu olsa yeter de artar)

mesaj gönder