1. bir siyasi parti liderinden fazlası olan birey. kendisi mitçi olup, devletin adamıdır. gündemi yahut gündemin gidiş yönünü belirler.

    kendisinin mitçi kimliğinin alparslan türkeş tarafından da doğrulandığı iddia edilmektedir. hatta alparslan türkeş'e 'mitçi olduğunu bildiğin halde neden parti içerisinde tutuyorsun?' diye sorulduğunda kendisinin şu cevabı verdiği söylenmektedir. 'en azından onun mitçi olduğunu biliyorum. onu gönderirsem bu sefer bilmediğim birini yanıma yerleştirirler.'

    türk tarihinin sağ-sol meselelerinde, kanlı hesaplaşmalarında bir çok siyasi parti adamı ve lideri ceza almış, gözaltına alınmışken devlet bahçeli'nin kendi aracından kalaşnikof çıkmış olmasına rağmen kendisinin ifadesine dahi başvurulmamıştır.

    örneğin erken seçim yapılması gerekiyorsa bunu devlet bahçeli anons eder. takip eden günlerde açıklamayı sürpriz olarak gören ak parti kanadından farklı açıklamalar gelir. 'gündemimizde erken seçim yok' vs. gibi. en geç 2 ay içerisinde erken seçim kararı alınır.

    başka bir yakın zaman örneği yerel seçimler sonrası açıklamasıdır. bütün ak parti seçim itirazı yönünde kaynarken erdoğan'ın açıklamaları sırasında istanbul'dan söz etmemesi, üstü kapalı mağlubiyeti kabullenmesi devlet bahçeli açıklamasından sonra gerçekleşmiştir. açıklamalardaki bazı mesajlar şunlardır;

    -parti olarak milletimizin vermiş olduğu kararı enine boyuna analiz edip yorumlayacağıımız aşikardır.
    -bilinmelidir ki türk milleti kriz siyasetine geçit vermemiştir.
    -türk milleti kaos diline müsade etmemiştir.
    -her parti kendine düşen hisseyi alacak, lazım gelen dersi çıkaracaktır.
    -sandıktan çıkan sonuçlara saygı ve riayetimiz tartışma götürmez bir gerçektir.
    -milletimizin tercihine hürmetimiz açıktır.

    seversiniz, sevmezsiniz kendisi yıllardır ülke politikasını ve devlet liderlerini yönlendiren, derin devlet mesajlarını siyasi liderlere bireysel - aleni bir şekilde veren bir bir kişidir.

mesaj gönder