• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (6.50)
Yazar homeros
ilyada - homeros
ılıada, homeros`un troya savaşı`nı anlatan destanıdır. yunancada odise ile birlikte en eski edebiyat olduğu düşünülen epik bir şiirdir. eldeki veriler ışığında homeros tarafından mö 7. ya da 8. yüzyılda yazıldığı düşünülmektedir. (tanıtım bülteninden) (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. azra erhat çevirisini geçen gece bitirdiğim harika destan.

    okuma sebebim truva savaşını detaylı şekilde anlayabilmekti lakin bu amaca tam ulaşabildiğim söylenemez. savaşın sebebi gerçekten helen miydi, 10 yıl süren savaşta ne oldu ne bitti sorularına cevap ararken savaşta yalnızca bir gün görülecek adamların soyunu sopunu, oturduğu yeri vs okuyor buldum kendimi. truva savaşının 9. yılında 51 günlük sürede savaşın kaderini değiştirecek derecede neler olup bittiği kafamda az çok oturdu ama tüm sorularıma yanıt bulamadım. sanırım bir de truva savaşı üzerine bilimsel bir kaynak bulup okumam gerekecek.

    çeviriye dair; ben genel anlamda çeviriyi çok iyi buldum. eski kelimelerin sıkça kullanılmış olması zorladı biraz ama anlamlarına sözlükten bakınca o konuda da sorun kalmadı. yalnız tek bir sorun yaşadım eserin her bölümünde çokça kullanılan ossaat kelimesi gözümü çok yordu, kulağımı çok tırmaladı. bir türlü alışamadım bu kelimeye. konsantre şekilde okurken kelimeyi her gördüğümde dikkatim bozuluyordu.

mesaj gönder