1. iyi davranmak, karşılık beklemeden, karşındaki kişiyi ayırt etmeden yapıldığında iyi davranmaktır. karşılık beklemek, geri dönüş beklemek yatırımdır bence. kimseyi eleştirmek ya da tartışma konusu oluşturmak değil kesinlikle maksadım. zira iyilik yapabilecek kadar gerek maddi gerekse manevi olarak güçlü isen, bu iyilikten sonra sana nasıl bakıldığı dahi seni etkilememeli sanki.

    hatta karmik düzlemde, iyi bir davranışlar cezasız kalmaz genellikle çünkü (bkz: karma) 'ya göre insan hayatında iyi-kötü, mutluluk-üzüntü vb duygular hep karşılıklı dengelenir. yani insan iyilik yaptığında, yaptığı iyilikten dolayı, karşılıksız dahi olsa, iyi hissederse (ki bence kendin iyi hissetmek için iyilik yapmak dahi iyiliğin beklenti/çıkar olarak karşılık bulması demek) bunun dengelenmesinde kötü hissedeceği bir şeyde yaşarmış. yani karma, "ben birisine kötülük yaptım dur kendimi kurtarmak adına ona iyilik yapayım da dengeliyim" demek değildir.

    yani sen, iyilik yaptığında, kendini dahi ruhen olumlu etkilememek adına, karşılık beklemeden iyilik yaparsan, yani senin yaptığın iyilik gerçekten yapılıp, unutuluyorsa, iyilik oluyormuş.
    kimbo

mesaj gönder