1. entelijans olduktan sonra götüm tavana vurduğu için, artık böyle bilgi içerikli konularla dolduracağım burayı. hatalı giri yazanların amına koyacağım. trolller seviyesiz yazıyor diyen enteller utanacak akan bilgi denizinden. o kadar adamsınız hala açılmamış tanım başlıkları var. yazık...

    dönem insanının gündemini meşgul eden önemli temalardır. nalbantlık, zor, karizmatik ve riskli bir işti. savaşların belkemiği atlara nal çakmak, atı savaş meydanlarında coşturmak her erkeğin harcı olamazdı. sadece güçlü kollara sahip, cesur insanlar nalbant olarak kariyerlerini sürdürürdü.
    bombeli don giyen ortaçağ dilberleri, bu erkeklerin karizmasına dayanamayıp, ahırın içinde zımparadan lateks olmuş popolarını şaplaklatırdı.

    iyi bir nalbant, tek çakımda atın 4 bacağını birden nala doyurabilmeliydi. tek eliyle nal çaktığını iddia eden şovmen nalbantlar zamanla silinip gitti. estetik kaygılardan doğan standardizasyon zorunluluğu, günümüzde hala kullanılan ideal nal çakma evresinin yaratılmasına ön ayak olmuştur.

    o dönemler çok güzelmiş. şimdi atı koyuyorsun makineye, bilgisayar çakıyor nalı. o eski sohbet ederek bir yandan cilveleşerek yapılan tatlı çivilemeleri göremiyoruz. teknoloji, bazı güzel duyguları da süpürüp götürdü.

mesaj gönder