• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
last action hero - john mctiernan
genç danny madigan, aksiyon filmlerinin vazgeçilmez ismi arnold schwarzenegger’ın canlandırdığı jack slater karakterinin hayranıdır. bir sinemada görevli olarak çalışmakta olan en yakın arkadaşı nick, danny’e sihirli bir bilet verdiğinde danny kendisini bir anda kahramanı jack slater’ın evreninde buluverir.

ilk başlarda bu durum danny için heyecanlı olsa da jack’in azılı düşmanı benedict, sihirli bileti alıp gerçek dünyaya geçince işler karışır. benedict ise arnold schwarzenegger’i ortadan kaldırmaya kararlıdır. böylece artık jack slater denen bir karakter de olmayacaktır. bunun üzerine jack ve danny, benedict’i durdurmak için soluksuz bir maceraya atılırlar.

last action hero, aksiyon filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz arnold schwarzenegger’in kendisiyle ve hollywood aksiyon filmleriyle dalgasını geçtiği eğlenceli bir yapım.
  1. her hollywood macera filminden sonra izlenesi efsane eser.

    özellikle die hard, lethal weapon gibi serilerde kahramanların tüm gayretlerine rağmen, polis şeflerine bir türlü yaranamamalarını, jack slayter'a sürekli bağıran ama onu çok seven zenci karakter ile çok güzel vurgulamışlar. bir de ortamdaki her hatunun güzel, her kötü adamın kaybeden, her süper kahramanın karizmatik olma klişesi var tabii.

mesaj gönder