1. bunu hedefleyen kişi erkekse öncelikli tavsiyem bunu kendisi için yapması. kadınları etkileme hedefiyle bu yola çıkarsanız hiç bir şey elde edemezsiniz. kendinize saygı duyduğunuz, kendinize önem verdiğiniz için yapın. bu motivasyon size sonuç aldırır.

    bunu hedefleyen kişi kadınsa kesinlikle iyi bir hoca gözetiminde bu işe girişsin. yanlış programlar yüzünden sonrasında düzeltmekte oldukça zorlanacağı sonuçlarla karşılaşabilir. göğüsleri küçülebilir ve kadınsı hatlar kaybedilebilir. makul oranda geliştirilen karın ve bacak kasları kadınlara çok yakışmaktadır. armut diye tabir edilen, kalçaları omuzlarından geniş kadınlardan olmanızın ömür boyu önüne geçersiniz. spor yapmadan, diyetle kilo verirseniz vücudunuz yumuşak ve selülite elverişli hale gelecektir. spor yaparsanız vücudunuz diri olacaktır. sadece diyetle verilen kilo kadar kötü bir şey yoktur kadınlar için.

    onun dışında genel tavsiyelere gelecek olursam;

    - spor salonunda(erkekler için diyorum) salak salak gaza gelip kaldıramayacağınız ağırlıkların altına girmeyin. öncelikle hareketi doğru yapın ve çalıştığınız kasları hissetmeye çalışın. vücut geliştirmeye başladığınız ilk 6 ay en riskli süreçtir. kendinizi sakatlamayın.

    - hızlı kilo vermek istiyorsanız cla ve l-carnitine iyi suplementlerdir. fakat böbreklerinizde ve karaciğerinizde sorun varsa doktorunuza danışmadan kullanmayın. l-carnitine'in thermogenic versiyonlarıyla daha iyi sonuçlar alırsınız fakat kullanırken bol bol su içmezseniz vücudunuza zarar verirsiniz. cla ise sorunsuz bir suplement'dir. yine de l-carnitine'i 1 aydan cla'yı ise 3 aydan fazla kullanmayın.

    - kilonuz varsa ve kas yapmak istiyorsanız bcaa, zayıfsanız ve hacim kazanmak istiyorsanız whey protein kullanabilirsiniz fakat bunları spora başlar başlamaz değil en az 1 ay spor yaptıktan sonra kullanmaya başlayın. iyi besleniyorsanız 3 aya kadar gereksinim hissetmezsiniz.

    - en az 3 yıl devam etmeyecekseniz boşuna başlamayın çünkü hiç bir işe yaramaz ve kalıcı olmaz. fayda göreceğim derken eskisinden de kötü duruma sokarsınız kendinizi.

    - bol bol araştırın ve okuyun. vücut geliştirme sadece hamallık yapmak değildir. bilgi gerektirir, disiplin gerektirir ve azim gerektirir.

    - anabolik steroid(kür de derler) kullanmayın. sanılanın aksine kullanımı çok yaygın fakat sonuçları iyi olmuyor. kısa sürede kas yapmanızı sağlar fakat götürüsü de çok olur.

    pratik olarak verebileceğim tavsiyeler bunlar.

mesaj gönder