1. öncelikle bu sürecin formülünü çıkartalım;

    platonik olarak aşık olunan kişi ekseriyetle güzel/yakışıklı, seksi, havalı, çekici v.s. v.s. sıfatları üzerinde barındıran ve genel görüş itibariyle beğenilen birisidir.

    platonik olarak aşık olan kişi ekseriyetle üstte bahsettiğim sıfatlara sahip olan kişinin sümüğünü dahi atmayacağı özelliklere sahiptir ve genel görüş itibariyle beğenilmeyen birisidir. zaten aksi bir durum olsa kişi platonik olmaz, en kötü koşulda dahi şansını deneme şansına sahip olur.

    - - - - - - -

    kimse bana doğuştan gelen şanstan, tipten v.s. bahsetmesin. bunlar ergenlik dönemi için geçerliyken bir yetişkin her zaman kaderini değiştirebilme şansına sahiptir. şimdi durumu gerçek bir örnekle anlatacağım;

    yıllar önce sevdiğim bir kuzenimle buluşmuştum. üniversiteye gidiyordu o zamanlar ve oldukça zor bir bölümde okuyordu. aramızda belli bir samimiyet vardı ve bana aşık olduğu çocuktan bahsediyordu ki nasıl bir hata yaptığının farkında değildi. anlattıklarını teker teker dinledim, söz konusu çocuk hakkındaki betimlemelerini, çocuğun hal ve hareketlerini, aktivitelerini dinledim ve gösterdiği fotoğraflara baktım. o sırada bir hamburgercide oturuyoruz ve hamburger yiyoruz, bu önemli bir ayrıntı.

    konuşma sırası bana geldiğinde direkt olarak "bu çocuk neden seninle birlikte olsun?" dedim ve bu salak şaka yapıyorum zannederek biraz güldü ve zekasından, kalbinin güzelliğinden, süper ötesi sadakatinden ve güvenilirliğinden bahsetmeye başladı. tabi ben de durur muyum başladım karakterini ezmeye; öncelikle koca götünün oturduğu yere nasıl yayıldığından başladım, koca götünden utanmadan yediği ekstra büyük patatesli big mac menüden devam ettim. sağlı sollu vuruyorum ama düşmanıma vurur gibi. sadakat kısmında çok sert vurdum çünkü zaten bahsettiği çocuğu elde ettiği anda söz konusu koşullarda nirvanaya ulaşmış olacakken utanmadan sadakatten bahsetmesi beni sinir etmişti. sanki istese o çocuğu daha iyisiyle aldatma potansiyeli varmış gibi sadakatli oluşunu övmesi affedilemezdi. tabi yediği hamburger boğazına dizildi ve son lokmasını yutarken koca götünden utanmadan "her şey dış güzellik değil tamam mı?" dedi. ben de "madem her şey dış güzellik değil neden bölümünün en popüler ve yakışıklı çocuğuna aşık oldun?" dedim. bir şeyler gevelemeye çalıştı ama o sırada kafasında yanan ışıklar eşliğinde gerçeklerle yüzleşti. doğanın ona verdiği dürtülerden dolayı neslini en iyisiyle sürdürme içgüdüsünden başka bir şey değildi yaşadığı. bana fazlasıyla gıcık olsa da zamanla koca götünü eritip sağlıklı ilişkiler yaşayabilen birisi oldu. tabi bu sadece o günkü sert sohbet sayesinde olmadı, ısrarla acı gerçekleri zihnine kazıdım ve zamanla kendisi oldukça sağlıklı bir psikolojiye sahip, kendi ayakları üzerinde duran ve sağlıklı insan ilişkileri olan bir genç kız oldu ki bu türkiye için ender bir profil. özellikle sağlıklı insan ilişkileri kısmı... o yüzden saçma sapan pembe hayallerle salak saçma ideallerle hayatınızı israf etmeyin. gerçekler acı değildir. gerçek, gerçektir. gerçeklere saçma sapan anlamlar yükleyip acı çeken sizin masallarla bulandırılmış zihinleriniz. gerçeklerin farkında olursanız hayatınıza yön verebilirsiniz. bu önemli bir avantajdır.

mesaj gönder