1. Aşağıdaki duyuru metninde de görüleceği üzere Haziran ayı eserleri yayımlanmış genç yazarlar platformu. Bu ay Katalan pen ile işbirliği yapılmış ve seçilen eserler ingilizcenin yanı sıra Katalancaya da çevrilmiş.

    İlgili duyuru:

    Aralık 2018’de Türkiye’deki 35 yaş altı yazarları desteklemek gayesiyle Uluslararası PEN Yazarlar Birliğinin işbirliğiyle yayın yolculuğuna başlayan çevrimiçi yazın platformu İlkyaz, her ay öncelikli olarak üç genç yazarı dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Üç genç yazar ve kısa eserleri Haziran ayında Katalonya’da Katalan PEN tarafından tanıtılıyor.

    Aralık ayında bu işbirliğine Norveç PEN ile başlandı ve seçilen üç eser İngilizcenin yanı sıra Norveççeye de çevrildi. Ocak ayında PEN Almanya, Şubat’ta ise Belçika/Flemen PEN ile devam edildi. Mart ayı yazıları için aynı rolü PEN Fransız Merkezi üstlenirken, Nisan ayı içinse bu görev PEN Güney Afrika’daydı. Mayıs ayındaysa genç yazarların eserleri İskoçya’da, İskoç PEN tarafından tanıtılmıştı. Şimdi ise, Haziran ayı eserleri İngilizce’nin yanı sıra Katalancaya çevrilerek Katalan PEN tarafından tanıtılıyor.

    Haziran ayının kalemleri: Bach ya da Şimdi (Bach or Now) adlı öyküsüyle Leyla Türkeri; Rağmen Yaşamak (To Live Despite) başlıklı şiiriyle Usame Yordem ve Bir Zamanlar İstanbul’da (Once Upon a Tıme in İstanbul) başlıklı şiiriyle Uğur Akkaş.

    Yazılara ulaşmak için: https://www.ilkyaz.world/2019/07/17/ilkyaz-haziran-yazilariyla-yayinda/

    Genç kalemler için uluslararası fırsat devam edecek!

    Her ay üç genç yazar ve kısa eserinin (öykü, şiir, düşünce yazısı), önce İngilizceye, ardından o ay iletişime geçilen PEN Merkezinin diline çevrildiği uluslararası proje diğer aylar da Türkiye’den 35 yaş altı genç kalemlerin başvurularına açık olacak. Ege Dündar tarafından başlatılan, yönetiminde Irmak Ertaş’ın, Danışma Kurulunda ise Halil Gediz ve Özge Sargın’ın olduğu İlkyaz’a [email protected] e-posta adresi üzerinden yazı ve şiirlerinizi ulaştırarak başvuru sağlayabilirsiniz. Yayımlanan yazıların ve diğer kazanımların yıl sonunda kitaplaştırılmasının planlandığı projede, ayrıca yazısı kabul edilen yazarlara 40 pound’luk ufak bir miktar honorarium bedeli de ödeniyor.

    http://www.edebiyathaber.net/uluslararasi-genc-edebiyat-projesi-ilkyazin-bu-ayki-duragi-belli-oldu/

mesaj gönder