1. geçen gün arkadaşlarımla bir mekana girdik hadi bugün eğlenelim dedik eğlenemedik. belki alkol dozu artarsa eğleniriz dedik eğlenemedik. 6 kişi birbirimize sıkıldığımızı hiçte belli etmedik. en sonunda ben dayanamadım hadi gidelim dedim hepimiz koştura koştura çıktık.

    tam o sırada o lanet görüntüyü gördük. elemanın biri kız arkadaşı olduğunu düşündüğümüz kızı tuttu yandaki dükkanın kepenklerine çarptı. bizim nevrimiz döndü. biz müdahele etmeden bir tane adam ayırmak istedi ancak şerefsiz herif sert çıkınca o adam geri adım attı. o esnada biz dayanamadık. 2 arkadaş çocuğu sert bir şekilde geri ittik. çocuk arkadaşıma o an kafa attı ve bizde tam olarak kendimizi kaybettik. kız kendini şerefsize siper etti. ama gözlerimiz görmüyor sinirden. insanlarında araya girmesiyle bir türlü saldıramadık. içimizdeki öfkeyi çocuğa bağırarak çağırarak çıkarmaya çalıştık. gecenin 3ünde kadıköyü inlettik. ben ise sevgilisine şuursuzca bağırıyordum. senin şiddeti kabullenmeni kabullenmiyorum, kabullenmiyorum!!

    çocuk en sonunda bizden ve sevgilisinden özür diledi. hatalıyım bir daha yapmayacağım dedi.belki anlık dedi belki değişmeyecek ama o çocuğu onu söylemeye mecbur bıraktık.

    evet türkiye kadına zerre değer vermeyen bir toplum. kadın şiddeti kabullenmeye mecbur bıraklıyor. yasalar, toplumsal normlar yalnız bırakıyor kadınlarımızı. ben hepsini reddediyorum,kadının şiddeti kabullenmesini kabul etmiyorum. bu aşamada biz erkeklere daha çok iş düşüyor. kadını yüceltmekte bu kadına şiddetin önüne geçmekte ataerkil bir toplumda erkeklere çok daha fazla görev düşüyor. ister bireysel, ister toplumsal hepimiz buna dur diyebiliriz.

mesaj gönder