1. muhalif partilerden yola çıkarsak, chp kemalist, mhp türkçü, hdp de kürtçü gibi birer kelimelerle özetlemenin getirmiş olduğu fikirlerle yola çıkılırsa hiçbir zaman istediğimiz dengeye ulaşamayacağımızı görmemiz lazım. maalesef takım tutmaktan öte değerlendirmemiz gerekiyor. şu da var bu zamana kadar parti başkanları da bu anlayışın dışına çıkamamışlardı.
    ama bu seçim öncesi görüyoruz ki, artık onlar da sonunda bazı şeylerin farkına varmış. chp eskisi gibi beyaz türk, elitist tavrını bir kenara koyup, daha tabana inip öncelikli sosya-ekonomik konuları ön plana aldı. mhp yine kendi tutumundan çok feragat etmese de, seçim bildirgesini türkçülük günü açıklaması gibi ama bakıyoruz cemevlerinden bahseder oldu. hdp ise tabiri caizse tüm tabuları kenara koyup, güle oynaya açıkladı.diyanet işleri bakanlığın kaldırılması, asgari ücret, lgbt gibi azınlık hakları gibi çoğu partinin bahsedemeyeceği konuları ele aldı.
    sonuç ne olur bilinmez ama en çekişmeli seçim dönemine giriyoruz. iktidar partisi de bunun farkında ki, telaşları her hallerinden belli oluyor. şimdi artık iş seçmene yani bizlere kalıyor. dediğim gibi dar kalıplar içinde değerlendirmeyi bırakıp, daha iyi analiz yapıp oy verelim. boyun eğmenin ötesinde, tek silahımız bu, oy ver.

mesaj gönder