1. karanlık ve ergen muzipliğinde bir zekaya sahip sinema yazarı, yönetmen ve aktör. film-noir ve neo-noir akımının önemli temsilcilerindendir. metaforlar üzerine kurulu sembolik bir anlatım biçimi vardır. senaryolarında ucu açık noktalar bırakarak, çıkarımları izleyiciye bırakır. tartışmaya açık noktalarda prensip olarak açıklama getirmediğinden, sinemaseverler tam olarak ne anlatmak istediğini hiç bir zaman bilemeyecek. hatta filmlerinde oynayan oyuncuların dahi karakterler ve olaylar üzerinden birbirinden farklı fikirleri vardır.

    filmogarifi

    * david lynch resimleri çevrim içi galeri
    beyaz perdeye kattığı eserlerin yanında pek bilinmeyen ressam, müzisyen ve tasarımcı kimliği de vardır. karanlık kimliğini bu eserlere de yansıtmıştır.

    * david lynch on soundcloud
    kendine ait soundcloud hesabında - tahmin etmesi çok güç olmasa gerek - saykodelik elektronik müziklerini yayınlamaktadır.

    * david lynch mobilya tasarımları çevrim içi galeri
    bununla birlikte bir çok mobilya tasarımı da bulunmaktadır. bu tasarımları filmlerinde de kullanmaktadır. hatta filmlerinde ana mekan olarak sıkça kullandığı kendine ait köşkü bu mobilyalarla dekore ettiği söylenmektedir.

    * silencio club
    mulholland dr. filminden etkilenen bir girişimci, david lynch'ten özgün bir kulüp deneyimi tasarlamasını ister. kulübün ismini de yine filmden esinlenerek "silencio club" koyarlar.

mesaj gönder