• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.57)
diarios de motocicleta - walter salles
küba devrimcisi che guevara, 1950'lerde henüz 23 yaşındayken motosikletle seyahate çıkar. tüm güney amerika'yı en yakın arkadaşı alberto granado'yla birlikte gezer.
 
ikili mezuniyetlerine kısa bir zaman kala kendilerine eğlence arar ve arjantin, şili, brezilye ve peru'yu kapsayan uzun bir maceraya çıkarlar. başlangıçta birbirine paralel hedefleri olan ve güzel kızların peşinde olan ernesto ve alberto'yu, hayat bambaşka noktalara sürükler.
  1. bu filmin çekilmiş olması biz insancıklara bir armağan. her sene çekilen 10 filmden birbirinin benzeri 9 zırvanın haricindeki 1 film bu. düşünün hollywood bir che filmi çekse ekranda ne türlü vurdu kırdı izlerdik. walter salles'in çektiği bu che filminde ölen kimse yok.

    filmin önemli yani che falan değil bana göre. hatta che isminin filme karışmış olması filmin başarısını gölgeliyor çünkü işin içine siyaset karışıyor bu sefer. okuduğum bir kaç incelemede filme sağdan yaklaşanlar che'ye şöhretini kazandıran sonraki mücadelesinin aslında terörist/otoriter/diktatöryal olduğunu hatırlatmadan geçememiş. soldan bakanlar ise "bu kadarcık mı yani" havasında bir tatminsizlik içinde.

    filmin güzelliği içinde che olması değil bir yol filmi olması ve iki genç insanın değişiminin hikayesi olması.

mesaj gönder