1. shaw'a ait olduğu iddia edilen ama kesin bir kaynak bulamadığım bir alıntı var: "never wrestle with a pig. you will both get dirty, and the pig likes it." ("asla bir domuzla güreşme. ikiniz de pislenirsiniz ve bu domuzun hoşuna gider.")

    kaynağının doğruluğuna güvenemiyorum. ama kendisinin doğruluğunu her geçen gün daha fazla görüyorum.

    kıyasla daha tecrübesiz zamanlarımda, karşımdaki insana kendimi ifade edene kadar o tartışmanın içinde kalmakta ısrarcı olurdum. haklıysam hakkımı savunana, değilsem de nedenini içime sinecek şekilde aktarana dek. ki muhatabım olan insanlar çoğunlukla beni anlayamayacak olan, anlamayı hak bile etmeyen ya da anlamasının bana hiçbir getirisinin olmayacağı insanlardı. en sonunda ben yorulduğumla kalırdım yok yere.

    bir süredir bu huyumu ve lüzumsuz ısrarımı kırdığımı hissediyorum. çok daha mutlu ve dinginim. üstelik eğleniyorum. şöyle ki, tartışmanın manasız olduğunu anladığım an çıkıp gidiyorum. ama çok uzaklaşmıyorum; bir süre kenardan izliyorum. muhatabım pek çok şeye olduğu gibi tartışma pistine de at gözlüğüyle baktığından, o pistin dışarısını görecek kabiliyete de sahip değil haliyle. dolayısıyla izlendiğini bilmiyor. orada tek kalan o olduğu için kendisine saçma bir galibiyet imajı takınıp, çamurun içinde gülünç bir şekilde debeleniyor. izliyorum, keyifleniyorum, kendime sakladığım enerjiyi de alıp çekip gidiyorum sonra. ne denilebilir ki, cahillik başa bela. kendimizi korumamız lazım arkadaşlar.

    denemenizi tavsiye ederim. sadece enerji korumakla kalmıyor, öz saygı ve öz şefkatinizi de artırıyorsunuz.

mesaj gönder