1. normalde bu tarz genellemelerde bu isin kadini erkegi yoktur diye cevap veririm ama bu durum oyle degil.
    ve evet, var boyle bir sey. ama ben bunu zekayla orantili gelisen bir egitim duzeyiyle ifade etmeyi tercih ediyorum.

    once kabul etmek lazim ki ataerkil bir toplumda yasiyoruz. bununla birlikte toplum bir de muhafazakar.
    egitim seviyesi arttikca artan bir bilinc ve ozguven var bu bir. bunu zeki kadinlar erkekleri ezmeye calisiyor gibi gerizekali bir yorumla okunmamalı. bu su demek: egitim seviyesi artan kadin karsi taraftan tarafindan denk olarak muhatap alinmak istiyor. ataerkil toplumun kendisine dayattigi ikincil konumu kabul etmiyor. bu noktada diger kadınlardan ayrisiyor.
    ikinci olarak bu ataerkil toplumun erkekleri negatif anlamda etkilemesi durumu var. anneleri/aileleri tarafından el üstünde tutulan erkek kendini geliştirmek, değiştirmek konusunda kadinlar kadar açık olmuyor. özellikle muhafazakar anadolu sehirlerinde çok ciddi bir sorun, eğitim cehaletini almış ama essekligi baki kalmış bir genc adamlar topluluğu var. bu da zeki kadınların kendine es seçerken aradıkları entelektüel denklikle örtüşmüyor.

    konunun daha baska boyutları da mevcut. kadınların ulastigi ve vazgeçmek istemedikleri özgürlük alanları, erkeklerin zeki kadını zihinlerinde bir tehdit olarak tanımlamaları ya da daha da kotusu tanimlayamamalari gibi. ama bu carpikligin sosyolojik bir fenomenon olduğu su götürmez bir gercek.

mesaj gönder