1. soundtracki steven wilson'un ellerinden çıkan, yine onun drive home şarkısından esinlenilen, steam'in "sevginin ve kaybetmenin zarafetle betimlenerek yoğun bir sinematik tecrübeyle sunulduğu derin, etkileşimli bir tecrübe. sevdiğini kurtarmak için neler yapardın?" şeklinde tanıttığı puzzle oyunu.

    hikayesi klibe dayanıyor. olaylar, bir çiftin göl kenarında pikniğe gitmesiyle başlıyor. june, carl'a bir hediye hazırlıyor ve bunu vermek için piknik gününü seçiyor. ama tam hediyeyi uzattığı esnada hava bozuyor, yağmur yağmaya başlıyor ve hediye açma faslını eve döndükten sonra yapmaya karar veriyorlar. dönüş yolunda bir kaza geçiriyorlar ve aynı zamanda hamile olan june ölüyor. carl ise tekerlekli sandalyeye mahkum oluyor. eve döndükten sonra carl, june'un yaptığı resimlere dokunurken, geçmiş anlara gidebileceğini keşfediyor. oyun da carl'ın, june'un ölümünü engellemek için çeşitli karakterlerin yerine geçerek olay örgülerini değiştirme çabasının etrafında dönüyor.

    !---- spoiler ----!

    bu çabaların bazıları sonuç verecek gibi olsa da, carl en sonunda o gün bir ölümün gerçekleşeceği gerçeğini değiştiremeyeceğini anlıyor ve senaryolardan birinde dönüş yolunda arabayı june'un kullanmasına izin vererek, june'u ve doğmamış çocuğunu kurtarmak üzere kendisini feda ediyor.

    !---- spoiler ----!

    "some things cannot be changed" başarımı ve biz seçmek istesek de karakter tarafından asla seçilmeyen "tell her" seçimi ayrı bir sarsıcı.

mesaj gönder