• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.17)
el hoyo - galder gaztelu-urrutia
film, dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede geçiyor. her hücrede iki mahkumun kaldığı hapishanede, yemek günde sadece bir kere üst kattan aşağıya doğru gönderilmektedir. üst kattaki mahkumlar yiyeceğe ulaşmak için çabalarken, alt katta bulunan mahkumlar, her gün biraz daha vahşileşerek açlıkla baş etmeye çalışır. bir gün gözünü hapishanenin 33. katında açan goreng, hapishanenin kurallarını iyi bilen trimagasi ile birlikte yiyeceğe ulaşabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.
  1. original ismi farkli oldugundan baslik el hoyo - galder gaztelu-urrutia adresine yonlendirilebilir. ispanyol yapimlarina sans vermek istiyorsaniz bu film ile baslamayin oriol paulo imzali daha guzel filmler bulursunuz.
    netflix uzerinden populer olan her yapim gibi uzerine bir iki hafta konusulacagindan su anda herkes fikrini bir yerlerde beyan ettigi icin artik sikildiginizi farz ederekten film uzerine fazla bir sey yazmayi dusunmuyordum. hepinizin bildigi gibi metafor bombardimani bir filmdi. sonu ile ilgili elestirilere cok katilmiyorum. bir aciklama beklentisinde degildim. mesajini aldiysaniz sonunu sorgulamak gereksiz. zaten filmin ortalarinda gercek finali veriyor.

    !---- spoiler ----!

    yonetime gondermek istedikleri mesaj olan panna cotta ellerine ulasiyor fakat icinde kil oldugu icin usta sef yamaklari azarliyor.

    !---- spoiler ----!

    neyse uzerine konusulacak her sey zaten konusulmustur sagda solda. daha fazla kulak kanatmayalim. zaten obvious obvious diye diye gicik ettiler filmde. o konuya bakayim dedim toplamda 26 kere diyorlarmis.

    bir kac ispanyol filmi tavsiyesi vereyim hazir gelmisken;
    contratiempo - oriol paulo
    durante la tormenta - oriol paulo
    el cuerpo - oriol paulo
    bir de rec serisi vardir ispanyol yapimi slasher film seviyorsaniz goz atin.

mesaj gönder