• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.60)
after life
"eşinin ölümünü kabullenmekte zorlanan gazete yazarı, kendisine yardım etmek isteyenleri uzaklaştırmak için hırçın kişiliğe bürünür." netflix
  1. "dark comedy" türünde geçen dizi.

    iki sezon boyunca ricky gervais'in ifadesiz yüzünü, nadir gülümsemesini ve ara sıra gözlerinin dolmasını izliyorsunuz.

    karakterler ilgi çekici değil, hatta hepsi hayatlarının bir yerlerinde sorunlar olan fakat bunlar yeterince yansıtılmayan, bazılarının sorunlarının komik olması umulmuş gibi duran ama komik olmayan, bunun haricinde sıkıcı insanlar. ana karakter bile öyle.

    yine de tony'nin (ricky gervais) hayata bakış açısı bazılarımıza çok tanıdık gelecektir. spesifik spoilerlar vermeden, genel hâli aktarayım;

    tony, 20 küsur yıllık eşi lisa'yı kaybettikten sonra hayatında hiçbir neşe kalmamış ve intihar edecekken onu hayata bağlayan tek şey köpekleri brandy olmuş. nereye gitse insanlara katıksız bir dürüstlükle konuşuyor, kırıcılığı umursamıyor, herkesi ve her şeyi eleştiriyor. "nasılsa bir anlamı yok, yeterince sıkılırsam intihar ederim" kafasında. her gün lisa'yla hayatlarından bolca kesit içeren videolar izliyor. lisa'nın ona veda etmek için çektiği videoları izliyor.

    fakat tony zaman içinde bir tek kendisinin acı çekmediğini öğrenmeye başlıyor. bu kısım önemli zaten, "bazılarımız için".

    3. sezonu bekliyorum.

    edit: ateizm propagandası yapma veya felsefi bilgelik katma amacı taşımamaktadır. böyle bir amaç taşısa daha farklı bir konsept seçerlerdi herhalde.

mesaj gönder