• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.50)
the sound of music - robert wise
eski bir rahibe, sert bir disiplinle yetişmiş avusturyalı zengin bir dul adamın 7 çocuğuna mürebbiyelik yapmak için manastırı terk eder.
  1. 1965 yapımı müzikal film. ülkemizde neşeli günler olarak bilinir. 1959 tarihli aynı isimli broadway müzikalinden uyarlanmıştır ki, müzikal de Howard Lindsay ve Russel Crouse’un kitabından uyarlanmıştı.

    en iyi yönetmen, en iyi film, en iyi müzik başta olmak üzere 5 oscar ödülü kazanan ve gerçek bir hikâye dayanan filmin başrollerini julie andrews ve christopher plummer paylaşmıştır.

    Andrews’un oynadığı maria 1930’lu yılların avusturya’sında Salzburg yakınlarında bir manastırda rahibe olmaya hazırlanmaktadır ama rahibe ciddiyetinden çok uzaktadır. aklı bir karış havada, çayırlarda çimenlerde şarkı söyleyip dans etmeyi, rahibelik görevlerinden daha çok önemsemektedir. bu yüzden baş rahibe dünyayı tanıması için onu, bir dadı arayan
    7 çocuklu, donanmadan emekli yüzbaşı georg von trapp’in evine gönderir. von trapp’in karısı yeni ölmüştür ve evini bir subay katılığında yönetiyordur. maria’nın işi zordur, zira çocuklar her gelen dadıyı kısa sürede kaçırmayı başarıyorlardır. ama maria önce çocukların sevgisini, daha sonra da yüzbaşının saygısını ve gönlünü kazanır. Gerçi işler sonrasına sarpa sarar çünkü ülke 2. dünya savaşının kıyısındadır.

    filmin en önemli unsuru olan müziklerinin bestesi Richard rodgers ve sözleri de Oscar hammerstein’e aittir.

    saf bir masumiyeti olan bir filmdir. dile takılan şarkılar, biraz komedi, romantizm, biraz da macera barındırır içinde. neden bu kadar sevdiğimi tam olarak kestiremiyorum. belki de bu filmle büyüyüp, onlarca kez seyrettiğim içindir ama herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum. özellikle de küçük çocuklarla çok rahat izlenebilecek bir filmdir.

    https://www.imdb.com/title/tt0059742/

mesaj gönder