• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
the undoing
the undoing, başarılı bir terapist olan grace sachs’ın hayatına odaklanıyor. mutlu bir evlilik süren grace’in hayatı vahşi bir kazanın ardından kocasının kaybolması ile kabusa döner. kendisini bir anda felaketler dizisinin ortasında bulan talihsiz kadın, oğluyla birlikte yeni bir sayfa açmaya çalışır. you should have known” romanından uyarlanan the undoing’in başrolünü nicole kidman üstleniyor. the night manager ile emmy kazanan susanne bier’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin senarist ve showrunner koltuğunda david e. kelley bulunuyor.
  1. hugh grant, Nicole kidman ve Donald sutherland’ın başrollerini paylaştığı 6 bölümlük, bir romandan uyarlanmış hbo mini dizisi. efsane oyuncu kadrosunu ve polisiye gerilim olduğunu duyunca sağlam bir şey bekledim ama beklentilerimi fazla yüksek tutmuşum anlaşılan. evet, daha ilk dakikadan gömdüm...

    Donald sutherland zaten ne yapsa efsane yapıyor. adamı oturt, çamaşır makinesinin kullanma kılavuzunu okut, döktürür. büyülenmiş gibi izlersiniz.

    hugh grant beklediğimden daha iyi bir performans sergilemişti. belki de sürekli romantik komedi filmlerde izlediğimiz içindir. ama çok yaşlanmış, onu da söylemeden edemeyeceğim. zaman çok zalim bir şey.

    Nicole kidman yunan tanrıçası güzelliğinde yine. ama fazla donuk, mimik diye pek bir şey kalmamış maalesef. normalde botoksa toz kondurmam... salına salına yürüyor sadece dizi boyunca ve efsane kıyafetleri var.

    dizi new york’ta geçiyor ve çekimler çok güzel bence ama 2 saatlik bir film olabilecek bir hikâyeyi 6 bölümlük (ki her bölüm 55-70dk arası) dizi yapmak için fazla sakız gibi uzatmışlar. onun içinde gereksiz sıkıcı sahneler var arada ve bu da dizinin temposunu düşürüyor bence.



    !---- spoiler ----!


    dizide sürekli bir ters köşe bekliyorsunuz ama o ters köşe gelmiyor. belki de ters köşe bu. ha babam katilin doktor olmadığından şüphelendiriyorlar. kayınpederden, çocuklardan, kurbanın kocasından, nicole’un karakterinden şüphelenip duruyorsunuz. sözde sosyopat olan bir adamın anlamsız hareketlerini izliyorsunuz. sen her bir haltı ayrıntısıyla düşün ama cinayet aleti çekici yazlık evinde mangalın içine sakla. çok amatörce. o yüzden, tamam o yapmamıştır diyorsunuz. hep bir “işte geliyor ters köşe” düşüncesi ama sonuç hüsran ve ilk başta dedikleri gibi katil doktor çıkıyor. dediğim gibi ters köşe de bu belki.

    karakter gelişimlerini 6 bölüme rağmen görmüyorsunuz. adama sosyopat diyorsunuz ama sosyopatlığına dair tek kanıt, kız kardeşinin ölümüne üzülmemiş olması. bari flashback'lerle başka sosyopatik hareketlerini gösterseydiniz de, ha tamam işte şimdi oldu deseydik.

    !---- spoiler ----!



    neyse, sonuç olarak izlemezseniz bir şey kaybetmezsiniz. izlerseniz de geçe geçe izleyebilirsiniz. arada bir şey kaçırmaktan korkmayın yani.

mesaj gönder