1. ucundan kıyısından yakalayıp mensubu olduğum nesil. boomer kuşağı şimdikiler gibi 10 yıllık değil yirmi yıllık dönem için kullanılan bir terim. o nedenle kalabalığız. oldukça da cefakar bir nesildir. thalidomide kurbanları bu nesle dahildir mesela. 1957 yılında aşı keşfedilene kadar çocuk felci geçirip engelliler arasına katılanlar da bu nesle dahildir. ikinci dünya savaşı sonrası amerika ve rusyanın kurtardığı avrupada pıtırak gibi çoğalan babasız çocuklar da boomer neslidir.
    memlekete gelince boomer kuşağı babalarını kore'de şehit vermiş, 60 darbesini yaşamış, ona yetişemeyenler 80 darbesini görmüştür. kıbrıs çıkatmasında pencerelerini gazete kağıdıyla kaplayıp karartma yapmış, istanbullular 1970 kolera salgınını atlatmıştır. sonra tabii amerikan ambargosu var, kahvesiz, yağsız, gazsız kalmış gıkını çıkarmamıştır. nedenini bilir çünkü.
    bir kısmımız seksen yaşına merdiven dayamış, bir kısmımız altmışın eşiğinde bir kısmımız yetmişli yılların sonlarında kim vurduya gitmiş, bu günlere varamamış.
    kalanlarımıza "ok boomer" diyorlar. çirkeflik bize yakışmaz, canınız sağolsun deyip geçiyoruz.

mesaj gönder