1. Amerikan argosunda, beyaz olduğu için kendini ultra ayrıcalıklı ama devamlı tehdit altında zanneden, otu boku şikâyet eden, olay çıkartan, “sen işimi görmüyorsun, bana müdürünü çağır” deyip çalışanları küçük gören, çoğu zaman ırkçı, parkta piknik yapan zenci aileyi görüp, “kesin bir şey planlıyorlar, can güvenliğimden endişeliyim” diyerek 911’i arayan beyazlığını bir silah gibi kullanmaya çalışan, talepkâr, genelde orta yaşlı kadınlara takılmış isim.

    ilk başta yaşanan her olayla alakalı isimler buldu kamuoyu:

    barbeque becky mangal yapan zenci aileyi polise ihbar etmişti.

    permit patty, su satan küçük zenci kızı, izinsiz iş yapıyor diye şikâyet etmişti.

    apartment patty aynı binada yaşayan zenci komşusunu tanımayıp, birinin evine giriyor diye polisi aramıştı.

    cornerstone Caroline, 9 yaşındaki küçük bir zenci çocuğu markette “popomu elledi, taciz var” deyip, polise şikâyet etmişti. marketin güvenlik kamerası görüntülerine bakıldığında çocukcağızın sırt çantasının kadının poposuna sürtündüğü ortaya çıkmıştı.

    olayların sayısı ve arttıkça insanlar kafiyeli isimler bulmaktan sıkılıp, olay çıkartan kadınların hepsine karen demeye başladı. son olaylardan biri de central park karen oldu. parkta koşuya çıkan zenci adam karen’ın havlayan köpeğinden korkup, tasmasını takar mısın diye rica etmiş, karen da “beni tehdit etti” diyerek 911’i aramıştı.

    sayıları az da olsa karen'ların erkek versiyonlarına şimdilik ken diyorlar. geçtiğimiz yıl da st. louis'te malikanelerinin önünden geçen black lives matter protestocularına bir çift silah çekmişti. böylece amerika'nın yeni bir karen ve ken'i oldu. (adamın elinde makineli tüfek var yahu)

    en üzüldüğüm yanıysa, bunun türkçe bir karşılığı olmaması. halbuki ne çok var bu karen'lardan ülkemizde. işi gücü sağa sola çemkirmek olan teyzelere güzel bir isim verecekler insanlık namına beri gelsin lütfen...

mesaj gönder