1. ingilizcede evden çalışmaya verilen isim. türkiye'de de epey oturmuş bir terim. bazı şirketlerde bu çalışma şekli tam zamanlı olurken, bazılarında haftanın birkaç günü olabiliyor. hele şu pandemi döneminde birçok insan bunun nasıl bir şey olduğunu tecrübe etti.

    avantajları ve dezavantajları kişiden kişiye, yapılan işe göre değişebilen, tüm dünyada yaygınlaşan ve kanımca türkiye'de de yaygınlaşması gereken çalışma şekli. ama ne iş yaparsanız yapın, belirli bir disiplin gerektiren bir sistem. benim işim olan çevirmenliği ele alırsak avantajları ve dezavantajları şöyledir:

    avantajları
    1-ofis entrikalarından uzak olmak. dedikodulardan, kuyu kazmalardan uzakta olmak.
    2-trafik sorunu çekmemek.
    3-giyim, ayakkabı, çanta gibi şeylere para harcamamak. feci bir eşofman koleksiyonum oldu, o ayrı.

    dezavantajları
    1-sen nasıl olsa evdesin, şu işi hallediver veya niye doğru düzgün, gerçek bir iş bulmuyorsun diyen insanlara aslında ne kadar çok çalıştığını, iş gün ortasında bölününce tekrar odaklanmanın ne kadar zor olduğunu anlatmaya çalışmak. bunun bir de, ay gel bir saat kahve içelim canım, ne olacak sonra çalışırsın tekrar diyen sosyal kelebek versiyonları da mevcut.
    2-mesai kavramının olmaması. gece 10'da da iş gelebilir, pazar günü de çalışırsın. bayram tatili mi, resmi tatil mi? onlar da ne? mesai bitti, ofisten çıktım, sabaha bakarım diyemiyorsun yani.

mesaj gönder