• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
the falcon and the winter soldier
marvel'ın disney plus'ta yayınlanan dizisi. başrollerde marvel sinema evreninden tanıdığımız anthony mackie ve sebastian stan var. avengers endgame’de gerçekleşen olaylar sonrasında sam wilson/falcon ve bucky barnes/winter soldier global bir macerada bir araya gelerek yeteneklerini ve sabırlarını test eder.
  1. niyetim tüm bölümler yayınlandıktan sonra kendi kendime bir maraton yapmaktı ama bir marvel fangirl olarak bunu başaramadım maalesef. merakıma, spoiler yeme korkusuna ve sebastian stan aşkıma yenik düştüm. o yüzden haftalık izledim wandavision gibi.

    wandavision’ın aksine bölümler çok hızlı akıyor. aksiyon tavan yapmış durumda. her bir bölüm captain america: the winter soldier filmi gibi. ilk bölümde snap’ten geri döndükten sonra (gerçi mcu dizilerinde the blip deniyor spider-man far from home’dan beri) bucky ve sam wilson’ın neler yaptığını görüyoruz. dünya’nın %50’si gitmiş, 5 yıl sonra geri gelmiş ve hiçbir şeyi eskisi gibi bulamadıklarında ortalık karışmış tabii. bunun etkilerini işliyorlar. dünya’ya başka bir gezegenden milyarlarca sığınmacı geldiğini düşünün. tabii amerika’nın kanayan yarası olan ırkçılığa ve dünyadaki güç dengelerine de değiniyorlar. koronavirüs henüz yok, merak etmeyin. iyi oldu bana da bıkkınlık geldi o konudan çünkü.

    civil war’daki sam-bucky etkileşimini ben zaten başarılı bulmuştum, dizide bunun üstüne eklemişler ve yeni bir buddy cop takımı doğmuş. birbirilerine aşırı gıcık oluyorlar ama steve’in yokluğunda, ikisi de değişik devirlerde sidekick’i olan karakterler çok yalnız kalmışlar ve birbirilerine de çok da ihtiyaçları var. e, buna da bir de durdurulması gereken bir kötü karakter eklediniz mi formül tamam. tek sıkıntı sadece 6 bölüm olması. keşke wandavision’ı 9 yapmak yerine bunu öyle yapsalardı.



    !---- spoiler ----!



    captain america the first avenger filminde “serum içinde yatanı kuvvetlendirir. yani iyi daha da iyi, kötü çok daha kötü olur” demişlerdi. dizide de bunun üstüne tekrar tekrar basıyorlar. bu yüzden de walker’ın yaptıkları çok şaşırtmıyor ama şu sahne gerçekten de çok etkileyiciydi açıkçası. bildiğin the boys dizisindeki homelander’a döndü vatandaş.

    dizinin en sürpriz karakteri kuşkusuz ki zemo oldu. vay arkadaş ne eğlenceli adammışsın sen. civil war’da nefret ettiğimiz karakter birden bire “ay n'olur biraz daha gösterin” kıvamına geldi. hatta zemo’nun gece kulübündeki dansı o kadar sükse yapmış ki, marvel 1 saatlik remix’ini paylaşmış resmi hesabından.

    açıkçası sharon carter'ı biraz şüpheli buldum bu dizide. blip'te kaybedilenler arasında ismini görmüştük filmlerde ama ne çabuk geri döndü ve kendine böyle bir "imparatorluk" kurdu, oturtamıyorum kafamda. hele ki son bölümdeki davranışları çok acayipti. buradan secret invasion dizisine bağlayacaklar ve skrull olduğu ortaya çıkacak gibi bir his var içimde. bilemiyorum...



    !---- spoiler ----!


    yani demem o ki, mcu filmlerine zaten süper derin hikaye, oyunculuk müthiş, ödüllere doymayacak beklentileriyle yaklaşmıyoruz. türü seviyorsanız, eğlenceli filmler oluyor. bu dizi de öyle işte. bölümler birer eğlenceli aksiyonu filmi gibi. izleyiniz efendim. benim gözümde wandavision’dan daha eğlenceli.

mesaj gönder