• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.98)
mr. robot
mr. robot, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor.
bir gün, gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor. çünkü bu adamın elliot’u bu kadar çok istemesinin nedenlerden biri çalıştığı şirketteki konumu.
  1. dört sezonunu da izleyip bitirdim. dizinin ana karakteri elliot alderson çoklu kişilik bozukluğu yaşayan, aynı zamanda madde bağımlısı bir hacker. elemanın bozukluğu yüzünden olayların ne kadarının dizinin dünyasında ne kadarının baş kahramanın kendi iç dünyasında geçtiğini kavramaya çalışmak yoruyor biraz.

    kimsenin dikkatini çekmemiş. bunlar bir yerleri hackledikçe tvler konuya odaklanıyor ve araya kırpık kırpık dönemin televizyon yayınlarından sahneler giriyor. bu sahnelerde bir adet ali babacan ve bir adet rte görmüş olabilirim. çok hızlı geçiyor, durdurup geri almadım.

    bir de sanıyorum üçüncü sezonda e corp'un patronuyla whiterose'un görüşme yaptıkları otel odasının duvarlarında bir iç mekan bir de dış cephe ayasofya resimleri vardı. yine aynı odada kadraja hep hilal olan yarısı giren bir de türk bayrağı vardı. dizinin yapımcısı mısırlı, baş aktör de mısır kökenli. yakın coğrafyanın insanları ama yine de bu görüntüleri anlamlandıramadım.

    dizi muhtelif sezonlarında altın küre ve emmy ödülleri almış. bu ödüllerden biri en iyi aktör olarak rami malek'e verilmiş. eleman o ödülü sonuna kadar hak etmiş sanırım.

    ha bir de dördüncü sezonun ortalarında diziden biraz sıkılmış olabilirim. kendimi saçma sapan sorular sorarken yakalamdım. elliot alderson'un dizi boyunca giydiği kapuşonlü siyah sweatshirt hiç değişmedi. adam aynı kıyafetle ormanlarda kayboldu, kan revan içinde kaldı, çamurlarda yuvarlandı falan. setteki kostümcü aynı kıyafetten kaç adet kullanmıştır acaba dört sezonu tamamlamak için.
    kabul ediyorum, ben de az manyak değilim.

mesaj gönder